Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14295719 www.bgdnes.bg

Боби М. ухажва женския футбол

В мъжкия футбол може да сме пълна скръб, но за женския в БФС имат надежда!

Президентът на федерацията Борислав Михайлов е готов с амбициозен план, който да издигне дамското направление в спорта на ново ниво. Дали това е стратегия, която да донесе още гласове за Боби при нов изборен конгрес, предстои да се разбере. Факт, е че централата в Бояна проведе работна среща с клубовете от системата на женския футбол, на която бе представена 4-годишна стратегия за развитие. Планът е разработен през последните месеци съвместно с експертен екип на УЕФА.

На този етап е трудно да се прогнозира дали всичко ще си остане само на хартия, или ще последват реални действия. Факт е, че разработеният от легендата Красимир Балъков 10-годишен план за развитие на футбола, който беше приет с единодушие в БФС през още 2019 г., се оказа в кошчето за боклук и никой не работи по него. Ако планът беше приложен, щяха да са изминали първите четири години и вече да очакваме реални резултати. 

Реклама

"Единствената цел на Борислав Михайлов и неговите подчинени в БФС е да не се допусне провеждането на нов изборен конгрес, категоричен е специалистът по спортно право Георги Градев, който е част от щаба на Димитър Бербатов в битката за президент на БФС. 

Това ще бъде краят на тяхното управление. Няма как да излъжат клубовете, които развиват женски футбол. Те много добре знаят как се харчат парите, идващи от УЕФА за развитието на това направление, и искат промяна. В ход е стихийна кампания на върхушката в БФС, оказва се натиск върху клубовете. Умират от страх, че ще съберем нужните гласове за свикване на нов конгрес и ще трябва да си тръгнат. Това е цялата истина. 

Ако Михайлов беше уверен в победата си срещу Димитър Бербатов, нямаше да бяга от избори. Всеки ден ни се обаждат хора от клубове, които са притискани и ни казват: "Ние се правим, че сме с Михайлов, защото иначе ще търсят начин да ни смажат. Но дойде ли конгрес, ще гласуваме за Бербатов. Нашата цел е изборен конгрес да има през месец юли и вярваме, че това ще бъде началото на голяма промяна във футбола."

Четете още

Жената на Боби Михайлов върти козунаци. Стана ясно дали ще се развеждат

Жената на Боби Михайлов върти козунаци. Стана ясно дали ще се развеждат

Галена пее на юбилея на Боби Михайлов

Галена пее на юбилея на Боби Михайлов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама