Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14313525 www.bgdnes.bg

Битката за титлата в Англия е тук! advertorial icon

"Арсенал" гостува в сряда вечер от 22:00 часа на "Манчестър Сити" в сблъсъка на годината във Висшата лига. Срещата може да се окаже решаваща за титлата в Англия. "Топчиите" водят в момента с пет точки, но имат и два мача повече от действащия шампион. Всички футболни погледи вече са вперени към стадион "Етихад".

Родният букмейкър efbet дава значително предимство за домакините. Победа за "Манчестър Сити" е оценена с коефициент 1.58*, докато успех за "Арсенал" се котира на 5.80*. Равенството в ключовия за титлата мач е със ставка 4.60*.

Норвежката сензация Холанд вкара 32 гола в 28 мача от Висшата лига този сезон и има 48 попадения в 42 мача във всички състезания. Сега отново очакванията са той да бъде най-големият коз на "Манчестър Сити". Логично Холанд е и фаворит на efbet за голмайстор по всяко време в мача с коефициент от 1.69*, следван от Хулиан Алварес (2.35*), Фил Фоудън (3.50*). За "Арсенал" най-вероятен голмайстор се явява Габриел Мартинели - 5.40*.

Мощна подкрепа от феновете поиска мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола в решителния мач срещу "Арсенал".

"В сряда е финал срещу отбор, който е най-добрият в Англия и е с пет точки пред нас. Въпреки че завършиха наравно в последните си три мача, е трудно да се противодейства на начина, по който играят. При победа всичко ще бъде изцяло в нашите ръце. Искаме да се възползваме от тази възможност. Надяваме се, че целият "Етихад" ще бъде пълен три часа преди мача и феновете ще вдигнат много шум", призова Пеп.

В същото време мениджърът на "Арсенал" Микел Артета смята, че резултатът от дербито няма да реши битката за титлата. "Артилеристите" са в серия от три поредни равенства, а "Сити" има 13 победи и три ремита във всички турнири от началото на февруари, когато бе и последната им загуба - от "Тотнъм".

"От самото начало на сезона знаехме, че "Сити" и "Ливърпул" са отборите, с които трябва да се мерим. Те заслужиха всички похвали за представянето си през последните 6-7 години. Искахме да скъсим разликата и сега вече сме наравно с тях. Знаем, че на "Етихад" ще е трудно. Ако спечелим, няма автоматично да станем шампиони. Това може и да увеличи шансовете ни, но при пет оставащи мача все още ще е много трудно. Работим върху това как да се справим със силните страни на "Сити" и как да използваме слабостите им. Знаем къде са те", заяви Артета.

Очакванията на efbet са за повече от 2.5 гола в мача, като определеният за това коефициент е със стойност 1.60*. Под 2.5 попадения могат да се заложат със ставка от 2.45*. Ако считате, че и двата отбора ще отбележат гол, то това се котира на 1.73*, а да го сторят още в рамките на първото полувреме - 4.50*. Да има червен картон през първата част е обозначено с доста сериозния коефициент от 14.00*.

Централният защитник на "Арсенал" Уилям Салиба в момента е извън терена заради контузия. 22-годишният бранител не е играл за "Арсенал" от 16-ти март и в момента не е известно кога ще се завърне в игра. Под въпрос е и Гранит Джака.

Що се касае до шансовете за спечелването на шампионската титла във Висшата лига на Англия, то „Манчестър Сити“ е абсолютен фаворит според efbet. Шансовете на „гражданите“ са оценени с коефициент 1.23*, а тези на „Арсенал“ с 4.20*. Сред възможните опции в секцията “Дългосрочни събития“ са още "Манчестър Юнайтед (700.00*), "Нюкасъл" (800.00*) и дори "Брайтън" (3500.00*). Ерлинг Холанд пък да стане голмайстор на шампионата е едва 1.001*. Конкурентът му за този индивидуален приз Хари Кейн е със ставка 100.00*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама