Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14417667 www.bgdnes.bg

Ексклузивно! Български репортаж от дома на Роналдо и "Ал Насър"! (СНИМКИ)

Хиляди скандират името на португалеца в Саудитска Арабия, Кристиано отвори ресторант в столицата

Руслан ЙОРДАНОВ,

Специален пратеник в Рияд

Атмосфера като за Шампионска лига, разточителен арабски лукс и суперзвезда на терена. Това ли е бъдещето на футбола?

Реклама

Този въпрос си задаваха българските журналисти, които за първи път имаха възможността да гледат на живо мач на Кристиано Роналдо с екипа на "Ал Насър".

Репортерите са в Саудитска Арабия по покана на местното Министерство на медиите, за да се запознаят с интересните забележителности и възможностите за туризъм в арабската държава. Очакванията за извънземно шоу по време на футболната среща не останаха излъгани. Двубоят срещу аутсайдера "Ал Халееж" беше подгрят със звукови и светлинни ефекти от бъдещето.

Малки момичета и момчета, облечени с фланелките на Роналдо, мощно скандираха неговото име през целия мач. Привържениците развяваха знамена с цветовете на клуба, на които бяха изписани номера на фланелката на Кристиано и името му.

По-големите фенове бяха облечени с традиционните местни дрехи или с фланелки на португалската звезда. 

Разбира се, свръхмодерният стадион KSU, известен и като Al-Awwal Park, разполага с ВИП сепарета, оборудвани като в петзвезден хотел. По време на двубоя феновете в специалните зони са обгрижвани с топли напитки - чай или кафе, както и с кетъринг, който включва дребни хапки и сандвичи.

Но на терена тимът на Ал Насър се издъни и завърши само 1:1 с "Ал Халееж".

Реклама

Мачът от 26-ия кръг на саудитското първенство започна с изненадващ гол за гостите в 4-ата минута. Мартинс получи извеждащо подаване, напредна с топка в крака и отбеляза за 0:1. Домакините успяха да изравнят още до почивката с гол в 17-ата минута. Гариб центрира от пряк свободен удар и намери Алваро Гонсалес, който засече с глава, за да прати коженото кълбо в мрежата на Ал Халееж. До края на двубоя "Ал Насър" имаше много възможности, за да се сдобие с трите точки, но вратата на гостите се оказа непревземаема.

До нов гол не се стигна, а точката на Роналдо и компания отдалечи "Ал Насър" на 5 точки от лидера "Ал Итихад".

Кристиано отвори ресторант в Рияд

Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо обяви откриването на своя собствен ресторант Tatel Riyadh. Заведението се намира на няколко крачки от Дирия, район, известен с традиционната архитектура с тухли от кал. Сред културните забележителности са музеят Diriyah Museum - бивш дворец, в който са изложени експонати от историята на Саудитска Арабия, както и реставрираната джамия Al-Zawihra.

Ресторантът на Роналдо е на територията на проект, в който държавата е инвестирала над 62 милиарда евро и представлява пешеходен лабиринт от криволичещи алеи с ресторанти с Мишлен звезда, кафенета и занаятчийски магазини. Гостите на заведението в Рияд ще получат истински вкус от изисканата испанска кухня.

Ресторантът предлага изискана обстановка и възхитителна селекция от паста, риба и месни ястия. Самият Роналдо сподели вълнението си от новото начинание в инстаграм. 

Четете още

Роналдо с часовник за над милион лева
Роналдо с часовник за над милион лева

Роналдо с часовник за над милион лева

Роналдо със супер кола, мощното возило оценено на 8 милиона евро

Роналдо със супер кола, мощното возило оценено на 8 милиона евро

Реклама
Реклама
Реклама