Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14438910 www.bgdnes.bg

„Байерн“ и „Борусия“ (Д) в битка за титлата в Бундеслигата advertorial icon

Актуалният шампион "Байерн" и "Борусия" (Дортмунд) останаха единствените два реални конкурента за титлата в Бундеслигата този сезон. До края на кампанията остават само три кръга, а баварците имат аванс от 1 точка на върха, така че вероятно битката ще се води до края. В предишния кръг играчите на треньора Томас Тухел записаха победа с 2:1 като гост на "Вердер" (Бремен). Футболистите на Един Терзич от своя страна разбиха с 6:0 "Волфсбург" и отново ще се опитат да си върнат първата позиция, която миналия месец изпуснаха.

Тази събота двата претендента играят своите мачове. "Байерн" (Мюнхен) има наглед лек домакински мач със закъсалия тим на "Шалке 04". Двубоят на "Алианц Арена" е от 16:30 часа. Победата за баварския колос е оценена с 1.11* в efbet, равенството с 12.75*, а знак 2 - с 23.00*. Очакванията на бетинг компанията са за резултатен двубой. Брой голове над 4 може да се заложи при коефициент 1.99*, а под 4 - 1.93*. Любопитна опция за залог е да прибавим Азиатски хендикап от +3.5 гола към актива на "Шалке" и тогава коефициентът за тях става 1.43*. Залог може да се направи и за броя на корнерите в срещата, като над 9.5 са обозначени със ставка от 1.77*, а под 9.5 - 2.05*. Най-вероятен голмайстор по всяко време в двубоя е Ерик Максим Чупо-Мотинг с 1.76*, следван от Садио Мане - 1.96* и Матис Тел - 2.00*.

Нападателят Чупо-Мотинг взе участие в последните тренировки на отбора, давайки на клуба надежди, че може да бъде на разположение за решителните мачове. Поради проблем с коляното, той не е играл от реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу "Манчестър Сити" в средата на април. Чупо-Мотинг отбеляза 10 гола за "Байерн" до момента през сезона.

"Ако "Шалке" победи "Байерн" и "Борусия" (Д) спечели титлата, благодарение на това, ще поканя актуалния отбор на Шалке в кметството, за да запишем имената им в Златната книга на Дортмунд", обеща кметът на града Томас Вестпал.

В късния съботен мач от 19:30 часа другият останал конкурент за титлата "Борусия" (Дортмунд) също е домакин, като съперник е "Борусия" (Мьонхенгладбах). За успех на "жълто-черните" е предвиден коефициент от 1.27*. Равенството се котира на 7.40*, а победа на гостите се приема като голяма изненада от efbet със ставка 10.00*. Тук отново има очаквания за доста попадения. Само отборът домакин "Борусия" (Д) да отбележи над 2.5 е с коефициент 1.69*. Себастиан Халер е фаворит за голмайстор по всяко време с 1.94*, следван от Юсуфа Мукоко с 2.05* и Антони Модесте с 2.10*.

Треньорът на "Борусия" Един Терзич вече се закани, че няма да се откаже от битката за титлата до последно и ще иска само победи до края.

В секцията Дългосрочни събития на efbet.com откриваме, че "Байерн" е голям фаворит да защити трофея си в Бундеслигата с коефициент 1.22*. Преследвачът "Борусия" да се окичи със златните медали се оценява на 3.75*. Трите тима, които все още имат само теоретичен шанс - "Фрайбург", "Унион" (Берлин) и "РБ Лайпциг", получават коефициенти по 2500.00*.

Коефициенти има и за отборите, които все водят битка за оцеляване. Най-вероятният напускащ Първа Бундеслига е "Херта" (Берлин) с 1.09* това да се случи. Те са на 3 точки от 18-тото място, което дава право на бараж за оцеляване. "Бохум" да изпадне - 1.54*, "Шалке 04" - 1.79*, "Щутгарт" - 2.20*, а "Хофенхайм" - 12.00*.

Може да разгадаете и кой ще бъде голмайстор на Бундеслигата за сезон 2022/23, като безспорният фаворит е Никлас Фюлкруг от "Вердер" с коефициент 1.06*. Съотборникът на българския национал Илия Груев води в таблицата с 16 попадения до момента. Цели четирима играчи го преследват с по 13 гола на сметката си. Това са Рандал Муани от "Айнтрахт" (Франкфурт) с коефициент 11.00*, Кристофър Нкунку от "РБ Лайпциг" с коефициент 13.00*, Маркус Тюрам от "Борусия" (М) с коефициент 14.00* и Винченцо Грифо от "Фрайбург" с коефициент 16.00*.

 *Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

 *Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

 

Реклама
Реклама
Реклама