Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14680388 www.bgdnes.bg

Мбапе къса с ПСЖ и отива в "Реал"

Звездата на парижани поиска трансфер

Звездната селекция на "Пари Сен Жермен" се разпада като кула от карти. След като Лео Меси напусна в посока "Интер" (Маями), а чупливият Неймар дори не крие досадата си от своя престой на "Парк де Пренс", Килиан Мбапе поиска трансфер.

Драматичните събития се разиграха за няколко часа в понеделник вечер, когато из френските медии изтече писмо, с което суперзвездата уведомява ПСЖ, че няма да поднови договора си, който е до лятото на 2024-а. И дори няма да води преговори с ръководството по темата.

Реклама

Шефовете на клуба са имали светкавично заседание онлайн, за да решат казуса. Те са бесни на първо място от това, че писмото е било известно на медиите дори преди да стигне до президента на ПСЖ. С други думи - съзират съвсем ясно действие от екипа на Килиан да издейства трансфер, давайки публичност на ситуацията.

И именно това ще се случи. Парижани решиха, че няма да загубят най-ценния си играч без трансферна сума идното лято, а ще го продадат сега. И се погрижиха това им решение също да види публичност, като по този начин обявяват за продажба Мбапе веднага.

Цената на 24-годишния ас е около 150 милиона евро, а като главен кандидат веднага се очерта "Реал" - Мадрид. Там се търси нов лидер на атаката, след като Карим Бензема отиде в Саудитска Арабия преди седмица. В Париж не крият, че съзират дългата ръка на Флорентино Перес в случващото се като подбудител на действията на Килиан. Такава сделка е по джоба на много малко клубове освен "Реал".

Мбапе е световна звезда №1 от новото поколение след Меси и Роналдо, а представянето му на два поредни мондиала с екипа на Франция бе удивително. Вкара осем гола в Катар, включително хеттрик на финала, но това не стигна за втора поредна световна титла.

Четете още

Николета гледа Мбапе

Николета гледа Мбапе

Мбапе купи неизползваемо ферари

Мбапе купи неизползваемо ферари

Гаджето на Мбапе ги показа

Гаджето на Мбапе ги показа

Хванаха Мбапе да имитира срамния жест на Мартинес (ВИДЕО)

Хванаха Мбапе да имитира срамния жест на Мартинес (ВИДЕО)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама