Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14698339 www.bgdnes.bg

Кръстаич гласи Чочев за титуляр

Звезда на литовците не може да повярва, че не е в състава за мача с България

Голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев е гласен за титуляр в утрешната европейска квалификация срещу Литва. Селекционерът Младен Кръстаич е готов да се реваншира и да даде шанс на халфа на ЦСКА 1948, който дълго време бе пренебрегван в националния отбор. Чочев записа изключително силен сезон в българското първенство, но до този момент по неясни причини не получи нито една повиквателна от Кръстаич. В крайна сметка сърбинът клекна пред недоволството във футболната общност и повика автора на 21 гола през сезона. Очаква се Чочев да стартира от първата минута срещу Литва и при добра игра да си спечели титулярно място и за очертаващия се още по-тежък мач със Сърбия следващата седмица.

Реклама

Всичко освен победа срещу Литва и достойно представяне срещу сърбите почти сигурно ще коства поста на Младен Кръстаич. Под негово ръководство вече записахме две загуби от два мача в квалификациите - 0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария. За заместник на Кръстаич вече се спряга Илия Груев, чийто син Илия-младши е част от отбора. 

Националите тренират в пълен състав преди утрешното гостуване в Каунас. Мачът ще се играе на реконструирания за 43 млн. евро стадион "Дарайюс и Гиренас". Литовците ще са без звездата си Едгарас Янкаускас, който бе оставен извън състава заради лоша физическа форма.

"Всички ме питат: Защо не са те взели. Писна ми да обяснявам. За мен е странно, че съм здрав, но няма да отида в националния отбор - коментира Янкаускас. - Треньорът ми се обади и говорихме за това. Решихме, че в този случай е по-добре да не ходя в националния отбор. Разбира се, че боли. Винаги съм ходил в националния отбор от 18-годишен. Не съм пропуснал мач освен при контузия. Сега има неблагодарна за мен ситуация, защото не съм готов физически. Ще бъде странно, все още ми е странно."

Четете още

Бившият вратар на "Лудогорец" Урош Голубович: Не отписвайте България!

Бившият вратар на "Лудогорец" Урош Голубович: Не отписвайте България!

Край на изгнанието! Кръстаич вика Чочев за Литва и Сърбия

Край на изгнанието! Кръстаич вика Чочев за Литва и Сърбия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама