Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14707262 www.bgdnes.bg

Футболните национали се уморили за Литва

Умора налегна националите преди днешното гостуването на Литва в европейските квалификации. Играчите на Младен Кръстаич имаха само няколко дни за почивка след края на първенството, преди да се присъединят към лагера в Бояна. Най-малко време за почивка имаха футболистите от "Левски" и "Арда", които играха бараж помежду си на 11 юни. Вчера отборът замина за Литва без президента на БФС Борислав Михайлов, който имал други важни ангажименти. Националите бяха отсвирени и от Йордан Лечков и Емил Костадинов, а водач на делегацията е Михаил Касабов.

"Със сигурност има умора в повечето играчи в отбора, но успяхме няколко дни да си починем, да заредим батериите и няма как - каза капитанът Кирил Десподов. - Трябва да се тренира и да се изиграят и тези мачове. Определено има малко натрупана тежест. Когато няма резултати в отбора с оглед на двата мача, с които започнахме квалификациите, нормално е да има напрежение. Ние също искаме да победим Литва и да направим един добър резултат срещу отбора на Сърбия. Хубавото е, че отиваме с позитивно настроение и сме мотивирани да вземем максимума. Подготвихме се добре в тренировъчните дни преди днешното пътуване и сме в добро настроение."

Победата срещу Литва е задължителна за националния селекционер Младен Кръстаич, който в противен случай може да се прости с поста си. България започна с две загуби в квалификациите и шансовете за класиране на европейското са мижави. Срещу Литва се очаква като титуляр да играе голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев, който до този момент бе упорито пренебрегван от Кръстаич. Към Чочев има засилен интерес от "Панатинайкос", като се очаква човек от гръцкия гранд да следи изявите му. От ЦСКА 1948 искат около 3 млн. евро за звездата си, като се очаква "Лудогорец" също да отправи предложение за халфа.

Четете още

Кръстаич гласи Чочев за титуляр

Кръстаич гласи Чочев за титуляр

Пращат Кирил Десподов на Острова

Пращат Кирил Десподов на Острова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама