Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14717057 www.bgdnes.bg

Сърбия решава съдбата на Кръстаич

Загуба от сънародниците му може да коства работата на селекционера

Сърбия решава съдбата на селекционера на националния отбор Младен Кръстаич. Загуба от сънародниците му утре най-вероятно ще коства работата на специалиста, който спечели едва една точка в първите три мача от европейските квалификации.

България не успя да победи най-слабия отбор в групата Литва и стигна само до 1:1 в гостуването в Каунас, въпреки че игра почти цял мач с човек повече. Родните национали остават твърдо на последното място в групата и само истинско чудо може да класира отбора за европейското първенство догодина.

Реклама

Шансовете могат съвсем да се изпарят при поражение от Сърбия в Разград, при което треньорската смяна изглежда неизбежна. Общественото недоволство срещу Кръстаич все повече се засилва, като критиките към сърбина идват от всички страни. Селекционерът за пореден път избра странен състав при гостуването на Литва, като например един от най-добрите ни халфове Илия Груев бе преквалифициран в дефанзивен защитник. Експериментът на Кръстаич за пореден път се оказа неуспешен. Недоумение буди още оставянето като резерви на играчи в силна форма като Петко Христов и Филип Кръстев.

При загуба моментът за смяна на Кръстаич ще е удобен, тъй като следващия мач на националите е чак на 10 септември срещу Черна гора. Така от БФС ще имат цяло лято да умуват кой да води България през есента. До този момент от футболния съюз отричат да обмислят смяна на селекционера, но това не е никаква гаранция за неговото оставане.

"Имаме прекалено ограничено време, треньорът не може да вкара всички свои идеи - опита да го защити техническият директор на БФС Георги Иванов. - Това е много трудно. С времето ще се получи. Имаме млади играчи, които трупат опит. След една или две години футболисти, които идват отдолу, ще попълнят националния отбор, за да бъде на различно ниво. Имаме млади играчи, които трупат опит. След една или две години футболисти, които идват отдолу, ще попълнят националния отбор, за да бъде на различно ниво. Когато един треньор няма резултати, нормално е да има напрежение. Но гарантирам, че в БФС дори не е ставало въпрос дали Младен Кръстаич да бъде сменен. Като цяло има напрежение заради загубите в първите два мача в квалификациите. Пораженията се отразяват и на нас като ръководство. Мачът със Сърбия е различен. Треньорът ще си направи нужните изводи и какво трябва да се направи. Не смятам, че сме обречени срещу Сърбия, независимо, че те са фаворити. Надявам се със Сърбия тези положения, които изпуснахме срещу Литва, да ги вкараме."

Четете още

Футболните национали се уморили за Литва

Футболните национали се уморили за Литва

Кръстаич гласи Чочев за титуляр

Кръстаич гласи Чочев за титуляр

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама