Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14767207 www.bgdnes.bg

ЦСКА се заканва за титла и купа

ЦСКА се закани за титла и купа през следващия сезон! "Червените" започнаха подготовка за новия сезон на базата в Панчарево, а днес заминават на подготвителен лагер в Австрия. Тимът на Саша Илич започна с две нови попълнения - гамбийския защитник Сейни Санянг и вратаря Марин Орлинов. Към Санянг се възлагат големи надежди, след като левият бек се представи силно на завършилото наскоро световно първенство до 20 години, където Гамбия достигна до осминафиналите. От своя страна вратарят Орлинов ще има по-периферна роля и се очаква да бъде трети избор на треньора Саша Илич.

"Целите на клуб като ЦСКА са винаги да спечели всичко, за което се бори - каза сръбският наставник. - ЦСКА е отбор, който всяка година трябва да се бори за трофеи. Да, не успяхме да станем шампиони миналата година, но направихме отлична атмосфера и върнахме публиката. Приоритет е да продължим с добрата игра и да върнем още повече хора на трибуните."

Реклама

Очаква се съвсем скоро да бъде обявен трансферът на еквадорския нападател Майкъл Естрада, чийто трансфер е почти финализиран. "Чакаме няколко нови футболисти. На някои от тях няма да им е лесно и ще им трябва време да се адаптират - каза Илич. - За мен най-важното е да дойдат играчи, които са качествени. Това важи както за българи, така и за чужденци, важното е да ни помогнат. Със сигурност това, че засега не разполагаме с още нови попълнения, ще ни затрудни. Не трябва да се оплакваме, а да работим и да вземем най-доброто от футболистите, с които разполагаме."

С ЦСКА се разделят четирима играчи - Дауда Бамба, Маурисио Гарсес, Галин Минков и Жеферсон. Техните договори изтекоха, като единствено Гарсес имаше шанс да остане. Спряганите за напускане Жираир Шагоян и Лазар Туфегджич ще продължат да са част от отбора.

Четете още

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Младежкият национал Марк-Емилио Папазов: Бях левскар, но станах от ЦСКА

Младежкият национал Марк-Емилио Папазов: Бях левскар, но станах от ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама