Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14772733 www.bgdnes.bg

Костов сменя схемата на "Левски"

Новият треньор на "Левски" Николай Костов смята да направи промени в постройката на игра на отбора. Това е продиктувано от желанието му за владеене на топката от "сините" в големи интервали от време.

Костов ще налага промените постепенно. В учебната игра с "Пирин" (Бл) (2:1) направи първото разместване на схемата. "Левски" игра с 4-1-4-1, а не както бе под ръководството на Станимир Стоилов и Елин Топузаков в 4-2-3-1. При преливане от нападение в защита "сините" минаваха в постройка 4-4-2.

Реклама

След като събере отбора в пълен състав от днес, Костов може да започне да работи и по по-сериозни промени. Вариант е и "Левски" да играе с трима централни защитници в линия през новия сезон. Дали ще избере този вариант или първия от мача с "Пирин", ще зависи от представянето на играчите в тренировките и контролите до началото на новия сезон.

"Схемата на игра най-вероятно няма да бъде запазена. Отборът ще трябва да промени поведението си. "Левски" трябва да владее топката през голяма част от времето. Моята цел номер 1 ще бъде владението на топката", заяви Костов още при представянето си.

Шампионът на Англия от 2016 година "Лестър" проявява сериозен интерес към защитника на "Левски" Ноа Сонко Сундберг. Това съобщи гамбийският журналист Фодей Мане, който първи обяви трансфера на младежкия национал на страната си Сейни Санянг в ЦСКА.

"Лестър" е изпратил скаути да гледат няколко бранители. Сундберг попада сериозно в радарите на "лисиците". Ако премине в английския тим, централният защитник на "Левски" ще има за конкуренция бившия футболист на "Манчестър Юнайтед" Джони Еванс, както и Вут Фаес и Хари Сутър.

Френският "Страсбург" също се интересува от Ноа Сонко Сундберг. Клубът се готви за обновяване и подсилване на състава си, след като бе погълнат от консорциума Clearlake Capital. Същият през лятото на 2022 година закупи контролния пакет акции на "Челси".

Четете още

Божинов седна на скамейката на "Левски"

Божинов седна на скамейката на "Левски"

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

Реклама
Реклама
Реклама