Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14872030 www.bgdnes.bg

Тисера е новият любимец на Петев

Новият "Лудогорец" на треньора Ивайло Петев има безспорен лидер в атаката и това е Матиас Тисера, който ще води "орлите" към жадуван успех във втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу косовския първенец "Балкани". Двубоят е тази вечер от 21,45 ч. и ще бъде предаван директно по Диема Спорт. До последния момент прякото излъчване на мача не беше сигурно, но в крайна сметка се е стигнало до договор с домакините от Прищина.

Тисера се превръща в любимец на Петев и не спира да бележи, след като българският специалист се завърна начело на "орлите". Именно аржентинецът отбеляза единствения гол за победата над "Черно море" в последния кръг на първенството, който донесе 12-а поредна шампионска титла. "Лудогорец" спечели по драматичен начин трофея, завършвайки на една точка пред преследвача ЦСКА-София.

Реклама

Тисера продължи с отличното си представяне и в контролите. Матиас се отчете с гол при победата над "Уиниверситатя" (Крайова) с 2:0, вкара две попадения на "Локомотив" (Пд) при успеха с 3:0, и се разписа във вратата на "Марек" за 1:0.

Съперникът от "Балкани" също има в състава си ефективен голмайстор - Албион Рахмани. Медиите в Прищина твърдят, че словашкият "Дунайска Стреда" е предложил 500 000 евро за привличането на 20-годишния централния нападател. Любопитното е, че Рахмани беше спряган за трансферна цел и на "Лудогорец", но на този етап има затишие по темата. Младият голаджия през миналия сезон изигра 50 мача във всички турнири и отбеляза 30 гола. Надеждите на българския шампион са, че в мачовете срещу "Балкани" славата ще бъде за аржентинския стрелец Тисера, а не за острието на косоварите.

Четете още

6 млн. евро за новия "Лудогорец" на Петев

6 млн. евро за новия "Лудогорец" на Петев

Петев прави нов "Лудогорец" с 8 млн. евро от Тиаго

Петев прави нов "Лудогорец" с 8 млн. евро от Тиаго

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама