Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14880234 www.bgdnes.bg

"Крумовград" плаши "Лудогорец" с бразилско острие

Централният нападател Патрик Луан подписа с новака в Първа лига

"Крумовград" има свое бразилско оръжие в битката срещу шампиона "Лудогорец"!

Новакът в Първа лига се подсили с централен нападател от родината на Пеле и гледа с надежда към сблъсъка с футболния хегемон на България. Голаджията от Страната на кафето се нарича Патрик Луан, на 24 години е и освен в своята страна е играл за клубове в Швейцария.

Двубоят "Крумовград" срещу "Лудогорец" ще се играе в петък, 14 юли, от 21 ч. в Пловдив, на базата на "Ботев" в Коматево.

Реклама

Първоначално мачът беше насрочен за събота, но след това от БФС направиха промяна. Причината е, че по този начин на "Лудогорец" ще бъде осигурен ден повече за възстановяване преди реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига с "Балкани". Първият мач се игра снощи, а вторият е идната сряда, 19 юли, на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. 

В Крумовград вече живеят с тръпката от предстоящия мач. "В града се усеща футболната емоция, но още по-хубаво щеше да бъде да играем на нашия стадион - споделя пред "България Днес" Мустафа Исмаил, дългогодишен треньор в школата на "Крумовград". - Все още нямаме лиценз за Първа лига и това е причината да бъдем домакини в Пловдив. Надявам се, че скоро това ще се промени и ще играем на нашата арена."

"Лудогорец" има в историята си горчив опит от мачове срещу новаци от долните дивизии. Дебютантът в елитния футбол "Любимец" победи "орлите" с 1:0 в първия кръг от първенството през сезон 2013-2014. Предстои да разберем дали "Крумовград" е способен на подобен подвиг 10 години по-късно.

Четете още

Тисера е новият любимец на Петев

Тисера е новият любимец на Петев

Съперникът на "Лудогорец": Ставаме за смях на Европа!

Съперникът на "Лудогорец": Ставаме за смях на Европа!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама