Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14880638 www.bgdnes.bg

Александър Тунчев: Целим се в купата и ще се борим за Топ 6

Клубът ще бъде активен на трансферния пазар, казва младият специалист

Кой е той

Александър Тунчев води с успех отбора на "Арда" (Кърджали) през миналия сезон, но сега целите пред клуба ще бъдат още по-високи. "Арда" завършва предсезонната си подготовка с добри резултати, но направи и грешни стъпки. Клубът продаде 9 футболисти, като сега търси нови попълнения. Предстои интересен сезон за "Господарите на Родопите" и затова "България Днес" потърси за разговор Тунчев навръх рождения му ден.

Стилиян ВОРУКОВ

- Г-н Тунчев, "Арда" изигра пет контроли, в които имаше успехи и по-слаби резултати, каква е оценката ви за отбора на този етап от подготовката?

Реклама

- Резултатите в предсезонните контроли не са най-важното нещо за нашия отбор. Вярно е също така че победите носят самочувствие на футболистите. Не мога да кажа, че сме напълно готови, има още върху какво да се работи. Надявам се, че ще покажем добра игра още в първия мач от първенството.

- "Арда" се раздели с 9 футболисти и привлече 4. Какво да очакваме до края на трансферния прозорец?

- Със сигурност търсим още футболисти. Нуждаем се от втори централен нападател. Ще трябва да бъдем активни на пазара, доколкото позволяват възможностите на клуба.

- Целта ви е "Арда" да надгради представянето си в Първа лига, но какво по-конкретно ще искате да бъде постигнато от футболистите?

- Всяка година трябва да се стараем да постигаме по-високи цели. През следващия сезон амбицията ни е да влезем в Топ 6 на Първа лига. През миналия сезон не успяхме да победим някой от грандовете на българския футбол, но сега ще се постараем да бъдем пречка за техните амбиции. 

- Как виждате борбата за титлата през следващия сезон?

Реклама

- Надявам се да бъде наистина оспорвана, както беше и миналия сезон. Хубаво е да има повече отбори, замесени в борбата за титлата, за да бъде интересно първенството. Напълно възможно е да имаме и нов шампион след хегемонията на "Лудогорец", която продължава вече 12 години. 

- "Арда" вече изигра един финал за Купата на България, загубен от ЦСКА-София. Доколко е възможно отборът да измине целия път до спечелването на трофей?

- Възможно е да спечелим Купата на България. Ние показахме това и през миналия сезон, когато за съжаление отпаднахме от ЦСКА 1948. Турнирът за купата е най-краткият път към Европа, затова ние ще опитаме да стигнем далеч и в тази надпревара.

- Натрупахте опит като треньор, но поглеждайки назад, кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

- Най-голямото предизвикателство е да се задържи високо ниво и постоянство в един отбор. Да няма лъкатушене от добри до слаби игри. Най-трудното е да се изгради постоянство в представянето и неслучайно това е привилегия на големите отбори.

- От кои треньори сте научили най-много за професията?

- Имал съм много учители в професията, всеки от тях е бил ценен за мен с опита си.

- Каква е вашата най-голяма мечта като треньор?

- Всеки треньор има желание да стане шампион независимо в коя държава работи. При мен не е по-различно. Мечтите са безплатни, но пък трябва да ги имаме. Ако нямаме мечти, няма смисъл да се занимаваме с треньорска работа.

- Извън стресиращия свят на футболната надпревара с какви хобита обичате да се занимавате?

- В последните години откакто съм треньор, нямам свободно време за хобита. Обичам да си бъда вкъщи със семейството. Но истината е, че към момента съм главно фокусиран върху треньорската си работа.

Четете още

"Арда" се раздели с осмина

"Арда" се раздели с осмина

"Арда" прави врътки за баража срещу "Левски"

"Арда" прави врътки за баража срещу "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама