Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14901795 www.bgdnes.bg

Сезонът в efbet Лига стартира с дербита advertorial icon

Тази седмица започва новият сезон 2023/24 на българската футболна efbet Лига. След пауза от около месец и половина и проведени подготовки, отборите отново са готови за битки на терена.

Още в първия кръг програмата ни предлага някои завързани градски дербита. Възможности за залог за всички осем двубоя можете да откриете на платформата efbet.com. Сезонът ще се открие в петък от 18:45 часа в Благоевград. Местният „Пирин“ е домакин на „Берое“ с лек превес за победа с коефициент 2.60*. Равенството е оценено на 3.50*, а успех за гостите – на 3.05*.

В късния петъчен двубой от 21:00 часа шампионът „Лудогорец“ започва защитата на титлата си срещу новака „Крумовград“. Срещата е в Пловдив, на базата на „Ботев“ в Коматево, където на този етап крумовградчани ще провеждат домакинствата си. „Орлите“ пристигат ранени, след като изненадващо загубиха с 0:2 от „Балкани“ в Косово в първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Те ще опитат да измият срама още сега и да натрупат самочувствие за реванша, който е другата седмица. Победа на „Лудогорец“ на старта на първенството се котира с коефициент 1.26*, знак Х – 7.30*, а успех за „Крумовград“ – 13.50*.

Символичните домакини се подсилиха с централен нападател от Бразилия. Голаджията се нарича Патрик Луан, на 24 години е и освен в своята страна, е играл и за клубове в Швейцария.

„В петък имаме мач за първенство, а в сряда 11 войника, които от първата минута ще дадат повече от максимума си", каза треньорът на „Лудогорец“ Ивайло Петев в Пловдив. Разградчани вече имат в историята си горчив опит от мачове срещу новаци от долните дивизии. Дебютантът в елитния футбол „Любимец“ победи „орлите“ с 1:0 в първия кръг от първенството през сезон 2013/14.

В събота от 18:45 часа „Левски“ приема ЦСКА 1948 като лек фаворит. Победата за „сините“ е оценена с коефициент 2.50*, докато ставката за „червените“ е 3.45*. Равенството е 3.20*. Звездата и голмайстор на ЦСКА 1948 от миналия сезон Ивайло Чочев е с контузия и няма да играе в следващите три седмици. Чочев получи травма в глезена по време на приятелския мач срещу „Арис“ в Солун, спечелен от българския отбор с 2:0. В същото време един от капитаните на „Левски“ Ивелин Попов изрази увереност, че „сините“ ще стартират успешно кампанията.

„Ние изцяло сме концентрирани за първия мач. „Левски“ може да излезе и да победи абсолютно всеки съперник. Миналата година го доказа в Европа с много силни мачове. Титлата не е налудничава, това е целта. Аз съм убеден и вярвам, че може да се случи“, каза Попов.

Погледите са вперени и в предстоящото в неделя от 18:30 часа пловдивско дерби между „Локомотив“ и „Ботев“. В efbet откриваме следните коефициенти за двубоя: 1 - 2.60*, Х - 3.20*, 2 - 3.25*. По-рано през седмицата ръководствата на двата клуба обявиха официално, че са постигнали споразумение помежду си да няма гостуващи фенове в предстоящите дербита на Пловдив този сезон. Така на стадион „Локомотив“ в неделя ще има само привърженици на „черно-белите“. Последното ново попълнение на „Локо“ - бразилецът Леонардо де Сена Соуса-Лео, остана без работна виза и няма да вземе участие в първия мач. Мартин Секулич пък повежда атаката на „Ботев“.

Ето и коефициентите на efbet за останалите двубои от първия кръг на efbet Лига:

  • „Арда“ vs „Черно море“: 1 - 2.80*, Х - 3.15*, 2 - 3.05*;
  • „Хебър“ vs ЦСКА-София: 1 - 11.50*, Х - 6.75*, 2 - 1.30*;
  • „Локомотив“ (София) vs „Ботев“ (Враца): 1 - 2.05*, Х - 3.60*, 2 - 4.20*;
  • „Етър“ vs „Славия“: 1 - 3.60*, Х - 3.25*, 2 - 2.40*.

В секцията „Дългосрочни събития“ откриваме, че „Лудогорец“ отново е фаворит за победител в България efbet Лига 2023/24. Коефициентът за отбора от Разград да вдигне титлата е 1.80*. Ставката за основния конкурент ЦСКА-София е 2.60*. Следват ЦСКА 1948 с 8.00* и „Левски“ с 15.00*. „Черно море“ и „Ботев“ (Пловдив) са с равни шансове – по 85.00*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама