Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14983190 www.bgdnes.bg

"Левски" с най-много крими футболисти. Ето кои звезди загазиха с властите

*Тевия пласира дрога в Слънчев бряг

*Биячи, банкови измамници и пияни зад волана ритат в нашия футбол

Пореден футболист, играл в "Левски", си навлече проблеми с правосъдието. Майкъл Тевия, който прекара две години при "сините", бе арестуван за разпространение на наркотици. 32-годишният полузащитник бил част от престъпна група, оперирала в района на Слънчев бряг. В нея участват само чужденци - шестима нигерийци и двама от Гана. Бандитите продавали три вида дрога на наша територия - марихуана, кокаин и екстази. Използвани са тайници от африканците, като те били между 2 и 4 всеки ден - скрити в храстите, заровени в плажната ивица или до близки магазини. Ганаецът Тевия записа само 3 мача със синята фланелка през 2010 година, а освен това у нас е играл още за "Локомотив" (Мездра), "Калиакра", "Любимец", "Хасково", "Поморие" и "Верея". 

Доста други футболисти, преминали през "Герена", също са били арестувани. През 2002 година в "Левски" акостираха двама нигерийци - Емануел Баба и Ричард Еромоигбе. Първият почти не помириса терен. Еромоигбе се оказа едно от най-силните попадения за "сините". Той бе част от мечтаната халфова линия на "Дриймтим"-а на Мъри. Имаше обаче сериозни проблеми извън терена. В началото на престоя си той и Баба се замесиха в скандал с хора от СОТ пред заведение в Студентски град. Двамата дори бяха арестувани. След време Ричи катастрофира с мерцедеса си, а дрегерът установи употреба на алкохол.

Реклама

Със сериозните си издънки извън терена ще се запомни и Юсеф Рабех. Талантливият мароканец често забъркваше проблеми заради буйния си нрав. Първо направи катастрофа с таксиметрова кола в центъра на София и бе осъден условно. След това бе арестуван, тъй като се тресна с колата си в Студентски град след употреба на алкохол. Това му донесе нова условна присъда. Бе изгонен от лагер на "Левски" в Каварна. Причината - напи се и започна да вилнее из хотела. 

Гара Дембеле може и да остана в историята като един от най-добрите нападатели, играли в "Левски", но всички помнят и изцепките му извън терена. Пиеше по цели нощи из клубовете в компанията на мацки. Стигна се и до арестуването му, след като бе хванат да шофира с 1,64 промила алкохол в кръвта. Освен това се опита да пробута на полицаите фалшива шофьорска книжка. Накрая бе осъден на 8 месеца условно, а "Левски" побърза да го продаде, преди да направи нов гаф. Пияни зад волана са хващани и "сините" играчи Шакиб Бензукан, Божидар Митрев, Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов. 

Юношата на "Левски" Борислав Балджийски се размина с влизане в затвора по обвинение за убийството на юриста от "Топлофикация" Петър Алексов. С решение на Върховния касационен съд 4-годишната ефективна присъда на Балджийски беше заменена с две години условно. В мотивите си магистратите признават, че зверският юмрук в лицето на Алексов, нанесен от футболиста, е причинил смъртта му по непредпазливост. Беше решено играчът да плати 100 бона обезщетение на майката на загиналия. 

Бившият нападател на "сините" Екундайо Джайеоба попадна в следствения арест преди няколко години. Нигериецът бе заподозрян, че е част от банда, занимаваща се с измами с банкови карти. През неговата банкова сметка преминавали транзакциите на измамниците. Нигериецът е в България от над 20 години, а в елита има 154 мача и 39 гола, като е ставал шампион и с "Локо" (Пд), и с "Левски".

През 2008 година един футболист на "Левски" и двама на ЦСКА бяха задържани от полицията за хулиганство. Става въпрос за Лусио Вагнер и сънародниците му от "червените" Маркиньос и Машадо. Латиноамериканците устроили див купон в апартамент в столичния квартал "Слатина". Веселбата и врявата обаче били толкова шумни, че съседи алармирали полицията. При пристигането на униформените се стига до грозни сцени, а срещу тримата футболисти бяха повдигнати обвинения за дребно хулиганство. 

През 2012 година нощ в ареста прекара нападателят на ЦСКА Нджонго Присо. След мач срещу "Локомотив" (Пд) в тунела той се нахвърлил върху полицай, който уж искал да го предпази. Камерунецът бе свален от клубния автобус и откаран към Пето районно в Пловдив. 

Преминалият през ЦСКА футболист Орлин Орлинов има 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок. Популярната моделка Катрин Вачева успя да го осъди след побой. Делото продължи над три години. Според съдийското нареждане на футболиста му е наложено и финансово обезщетение. След Катрин от Орлин са се оплакали още 16 момичета, сред които Габриела Радославова, по-известна като Мис Джуки, която му би шута именно заради агресивно поведение.

Четете още

Ръгат с нож
"син" шампион
Ръгат с нож
"син" шампион

Ръгат с нож "син" шампион

Трансферни издънки в "Левски"
Трансферни издънки в "Левски"

Трансферни издънки в "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама