Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15012715 www.bgdnes.bg

Ел Маестро сменя музиката в ЦСКА

"Червените" ще играят с нова схема при завърналия се треньор

Нов стил на игра ще опита да наложи Нестор Ел Маестро при втория си престой в ЦСКА. Сърбинът със сменено име изненадващо бе назначен за треньор на "червените" на мястото на уволнения негов сънародник Саша Илич.

Специалистът се завръща на "Армията" след четири години, като през това време не успя да постигне нещо значимо в кариерата си. Ел Маестро води австрийския "Щурм", саудитския "Ал Таавун" и турския "Гьозтепе". Сърбинът нямаше работа в продължение на повече от година, преди да дойде изненадващата оферта от ЦСКА.

Реклама

Ел Маестро ще залага в ЦСКА на различна схема на игра от предшественика си. Саша Илич ползваше основна система 3-5-2, докато любимата подредба на Нестор е 3-4-3. При предишния си престой на "Армията" Ел Маестро подреждаше отбора в схема 4-2-3-1 и 4-1-4-1. Със сигурност при "червените" ще има тактически промени и има голяма вероятност част от изпълнителите да бъдат сменени. Новият треньор ще трябва да избере и капитан. Ръководството отне лентата на Иван Турицов заради конфликта му с феновете след загубата с 0:2 от "Сепси". Именно срещу румънския тим Ел Маестро ще дебютира повторно начело на ЦСКА в четвъртък. Има голяма вероятност новият наставник да направи и промяна на вратарския пост след кошмарната грешка на Густаво Бусато срещу "Сепси". Неговата резерва Димитър Евтимов се намира в добра форма и чака своя шанс за изява.

Назначението на Ел Маестро бе посрещнато със смесени чувства от феновете на ЦСКА. Голяма част от тях не приемат, че сърбинът е човекът, който ще изведе "червените" до така чаканата шампионска титла. Повечето запалянковци не вярват Ел Маестро да се задържи до края на сезона на "Армията". Други акцентират върху интелекта на треньора, който свободно говори няколко езика и е наясно със съвременните тенденции във футбола.

Назначението на новия треньор е по изричното желание на Гриша Ганчев, който е голям почитател на сърбина. Преди време бизнесменът призна, че съжалява единствено за уволненията на Ел Маестро и Стамен Белчев. Последният отново е в ЦСКА като треньор на дублиращия отбор, докато сърбинът получава шанс отново да води представителния тим.

Четете още

Най-известните водещи ПОДКРЕПЯТ ЦСКА на стадиона

Най-известните водещи ПОДКРЕПЯТ ЦСКА на стадиона

ЦСКА наказва псуващия капитан

ЦСКА наказва псуващия капитан

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама