Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15141305 www.bgdnes.bg

Стартират три от топ първенствата на Европа по футбол advertorial icon

Три от най-силните футболни първенства в Европа стартират новия сезон 2023/24 тази седмица. По терените в Англия, Испания и Франция ще се играят шампионатни битки от най-високо ниво.

Още преди началото на сезона в платформата efbet.com може да откриете какви са шансовете на отделните отбори за спечелване на своите лиги. Най-гледаното първенство на Стария континент продължава да бъде английската Висша лига, където изявен фаворит за титлата e актуалният шампион „Манчестър Сити“ с коефициент 1.72*, следван от „Арсенал“ (5.60*), „Ливърпул“ (8.20*), „Манчестър Юнайтед“ (11.00*) и  „Челси“ (15.00*). В битката за голмайсторския приз с най-нисък коефициент е Ерлинг Холанд от „Сити“ - 1.63*, а зад него се нареждат Хари Кейн от „Тотнъм“ с 7.80* и Мохамед Салах от „Ливърпул“ с 9.00*.

Изявените фаворити за титлата в започващата испанска Ла Лига отново са „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“. Интересното е, че актуалният шампион има по-малка вероятност за нов трофей в първенството. Каталунците са с коефициент да повторят триумфа си от 2.35*, докато ставката за първо място на „белия балет“ е 2.05*. Трети се нарежда „Атлетико“ (Мадрид), чиито шансове са оценени на 10.00*. Фаворит за голмайстор през сезона в Ла Лига отново е Роберт Левандовски от „Барса“ (1.57*), следван от Антоан Гризман от „Атлетико“ (13.00*) и Винисиус Жуниор (17.00*).

В секция „Дългосрочни събития“ на efbet.com откриваме, че ПСЖ е суперфаворит за поредна титла във френската Лига 1. Коефициентът това да се случи е оценен на 1.26*. След тима от Париж се нареждат „Олимпик“ (Марсилия) с 12.00*, „Монако“ с 21.00*, както и „Ланс“ и „Лил“ с по 21.00*. Въпреки че бъдещето му в ПСЖ никак не е сигурно, най-вероятен голмайстор през сезона в Лига 1 продължава да бъде Килиан Мбапе с коефициент 2.50*. Ставката за Джонатан Давид от „Лил“ е 9.00*, а за Александър Лаказет от „Олимпик“ (Лион) - 11.00*.

В Англия актуалният шампион „Манчестър Сити“ започва защита на титлата си още в петък вечер, като гост на „Бърнли“. efbet дава коефициент от 8.80* за изненадваща домакинска победа, 5.40* за равенство и 1.38* за очакван успех за „гражданите“. Норвежкият полузащитник Сандер Берге се присъедини към „Бърнли“ с четиригодишен договор от друг новак във Висшата лига на Англия – „Шефилд Юнайтед“. Десният бек Кайл Уокър пък е взел решение да остане в „Манчестър Сити“ и е готов да подпише нов договор с тима. Играчът бе свързван дълго време с трансфер в „Байерн“. С голям интерес е очаквано и неделното дерби между два от кандидатите за трофея – „Челси” срещу „Ливърпул”. Ставката за победа на „сините“ от Лондон е 2.85*. Знак Х се котира на 3.75*, а 2 – на 2.50*.

В неделя вечер шампионът „Барселона“ стартира с гостуване на „Хетафе“, като ставката за техен успех е 1.60*. Равенството се котира на 4.20*, а домакинска победа - 6.40*. Старши треньорът на каталунците Шави Ернандес се надява на още нови попълнения до края на летния трансферен прозорец. „Бордът ми дава спокойствие що се отнася до регистрирането на състезателите. Трябва да подсилим още състава. Спортният отдел и президентът знаят това. Ще видим какво ще ни позволи „феърплеят“, добави наставникът на „Барса“. Клубът продаде на арабския „Ал-Ахли“ своя играч Франк Кесие срещу сумата от 12,5 млн. евро. За дерби на първия кръг в Ла Лига се определя срещата между „Атлетик“ (Билбао) и „Реал“ (Мадрид) в събота вечер. За домакините успехът означава коефициент от 3.40*, за равенство се дава 3.60*, а ставката за победа на „белите“ е 2.20*.

В съботната вечер във Франция и шампионът ПСЖ започва защитата на титлата си вече без суперзвездата Лионел Меси в състава си. Съперник е съставът на „Лориен“, а коефициентът за победа на домакините - 1.35*. За равенство efbet е определил ставка от 6.00*, а за знак 2 - 8.80*. „Пари Сен Жермен“ е информирал тази седмица Неймар, че няма да разчита повече на него. Според информациите във френските медии треньорът на парижани Луис Енрике и спортният директор Луис Кампос са казали на бразилската звезда, че той не попада в плановете им, въпреки че играчът има договор до юни 2027 г. с клуба. Неймар, заедно с Марко Верати, Ренато Санчес, Юго Екитике и Хуан Бернат, са били уведомени, че могат да потърсят нови решения за бъдещето си. Всички те не бяха поканени на така наречения медиен ден, в който играчите на клуба участват в официалната фотосесия за френската професионална футболна лига.

Цялата програма от футболните срещи по европейските терени и коефициенти за срещите може да откриете на платформата efbet.com.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама