Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15184166 www.bgdnes.bg

„Лудогорец“ и „Левски“ с решителни реванши в Европа advertorial icon

Двата български представителя в европейските клубни турнири – „Лудогорец“ и „Левски“, продължават своя поход

Този четвъртък те ще изиграят своите мачове реванши на родна земя. „Орлите“ от Разград загубиха с 1:2 гостуването си на „Астана“ в турнира Лига Европа и ще гонят задължителна победа на своя стадион „Хювефарма Арена“. „Левски“ от своя страна съжалява за пропуснатите положения от първата среща, завършвайки 0:0 с „Апоел“ (Беер Шева), а сега пред своя публика се надява да елиминира своя съперник. „Лудогорец“ ще срещне „Аякс“, ако продължи напред към плейофната фаза, докато за „сините“ евентуалният следващ съперник е елитният германски „Айнтрахт“ (Франкфурт), спечелил Лига Европа през 2022 година.

Коефициенти за двата очаквани с огромен интерес сблъсъка можете да откриете на efbet.com, както и програма за всички двубои в европейските клубни турнири тази седмица. „Лудогорец“ е считан за изявен фаворит срещу „Астана“, като мачът в четвъртък започва от 21:00 часа и ще се излъчва пряко по Диема спорт 3. Победа за българския шампион е оценена с коефициент 1.53*. Равенство в редовните 90 минути, което би елиминирало нашия представител, е със ставка 4.30*. Успех за гостите от „Астана“ се котира на 7.25*.

„Лудогорец“ ще влезе в мача с добро настроение и натрупано самочувствие след победата с 3:0 над ЦСКА-София в неделя. За това намекна и старши треньорът Ивайло Петев.

„Играхме изключително добре и по този начин искахме да се извиним на нашите фенове. Направихме слаб мач срещу „Астана“. Запазихме самообладание, работихме много, колкото и малко да беше времето, без да говорим. И точно с такава игра, с такова себераздаване искахме да поднесем нашите извинения. Трябва да изглеждаме поне по същия начин в четвъртък“, каза още треньорът.

Титулярният вратар на разградчани Серджио Падт и халфът Доминик Янков до последно ще са под въпрос за сблъсъка с казахстанския тим. Двамата не бяха в групата и за мача с ЦСКА-София, тъй като са с травми и лекарският щаб реши да не рискува с включването им. Трайно контузени остават Алмейда, Групер, Недялков и Дуа.

УЕФА изненадващо смени наряда на реванша между „Лудогорец“ и „Астана“ от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Европейската централа даде двубоя в Разград на известния английски рефер Антъни Тейлър (44), който ръководи дербито между „Челси“ и „Ливърпул“ (1:1) в неделя. Първоначално срещата на „Хювефарма Арена“ бе поверена на друг англичанин - Крис Кавана (37).

Шансовете на „Лудогорец“ да се класира напред са оценени в efbet на 1.85*, а тези на „Астана“ – на 2.05*. И двата отбора да отбележат гол – се котира на 2.15*, а да не го сторят - 1.80*. Може да бъде направен залог и за метода на победа: „Лудогорец“ в редовното време - 2.50*, „Астана“ в редовното време - 2.65*, „Лудогорец“ в продълженията - 9.00*, „Астана“ в продълженията - 29.00*, „Лудогорец“ с дузпи - 16.00*, „Астана“ с дузпи - 16.00*.

Час по-рано, в четвъртък от 20:00 часа, започва срещата от Лигата на конференциите между „Левски“ и „Апоел“ (Беер Шева), която ще бъде излъчвана пряко по Диема спорт. С коефициент за победа от 2.55* „сините“ са сочени за фаворити в платформата на efbet. Родният букмейкър дава ставка от 3.20* за равенство в редовното време и 3.10* за успех на гостите от Израел.

Изненадващо в часовете преди двубоя „Левски“ се раздели с един от най-опитните си играчи Ивелин Попов. Двете страни скъсаха договора по взаимно съгласие, като Попето изрично е настоял да си тръгне от стадион „Георги Аспарухов“. Нападателят ще продължи кариерата си в „Ботев“ (Пловдив). Треньорът на „сините“ Николай Костов почти сигурно ще може да използва ключовия си футболист Жереми Петрис, който се възстанови от травма в бедрения мускул.

„Хвърлихме много усилия в Израел, затова сме изтощени, но имаме време да се възстановим, да направим още един анализ на нашата игра. Надявам се да се получи още един много добър мач и ние да сме победители“, каза Костов след успеха с 1:0 над „Ботев“ (Враца) в неделя.

Ако считате, че на „Герена“ ще има над 2.5 гола, можете да заложите за това при коефициент 2.40* в efbet, а за под 2.5 попадения ставката е 1.66*. „Левски“ да се класира е 1.75*, докато продължаване напред за „Апоел“ (Беер Шева) означава - 2.15*. Що се касае до метода на победа коефициентите са следните: „Левски“ в редовното време - 2.40*, „Апоел“ в редовното време - 3.10*, „Левски“ в продълженията - 12.00*, „Апоел“ в продълженията - 15.00*, „Левски“ с дузпи - 12.00*, „Апоел“ с дузпи - 12.00*.

 *Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

 *Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама