Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15209526 www.bgdnes.bg

РЕКОРД! 200-милионен "Аякс" идва в Разград

"Аякс" пристига в Разград с отбор за над 200 млн. евро. Четирикратният еврошампион е гост на "Лудогорец" в първия мач от плейофите за влизане в Лига Европа следващия четвъртък. През това лято нидерланският гранд се раздели с част от звездите си, но продължава да има изключително силен състав, чиято стойност се изчислява на 202 млн. евро. През този трансферен прозорец "Аякс" продаде играчи за над 100 млн. евро. Най-скъпият от тях е защитникът Юриен Тимбер, за когото "Арсенал" плати 40 млн. евро. В момента голямата звезда и капитан на тима е Стивън Бергвайн, който направи име във Висшата лига на Англия с екипа на "Тотнъм". Крилото е оценявано на 22 млн. евро и вече има два гола от началото на новия сезон.

Нидерландците са близо до продажбата на още един основен футболист преди мачовете с "Лудогорец". Това е струващият около 40 млн. евро Мохамед Кудус, за когото се водят преговори с "Уест Хям".

Реклама

"Лудогорец" стигна до плейофа за групите на Лига Европа след разгром над казахстанския "Астана" с 5:1 в Разград. Българският шампион изигра много силен мач и пропусна да стигне дори до още по-изразителен резултат.

"Винаги в трудните моменти трябва да се облегнеш на трима-четирима играчи, които да изнесат товара - коментира треньорът на "орлите" Ивайло Петев. - Целият отбор игра доста добре. Горчилката от мача с "Олимпия" няма да отмине лесно, защото мисля, че заслужавахме да продължим тогава. Ние трябва да продължим да се развиваме и да играем поне както през второто полувреме срещу "Астана". Мисля първо за мача в неделя, а след това ще мислим с "Аякс". Най-важно е да се възстановим и да спечелим срещу "Черно море".

Капитанът на шампионите Кирил Десподов е близо до трансфер, но най-вероятно няма да бъде продаван преди първия мач с "Аякс".

"Другата седмица ни чака "Аякс", който е изключително добър отбор с изключителни футболисти. Това са най-хубавите мачове и може да извлечем само позитивизъм от това нещо", каза Десподов.

Четете още

Ивайло Петев стяга нападателите

Ивайло Петев стяга нападателите

Треньорът на "Лудогорец 2" Тодор Живондов: Изчел съм цял вагон книги за футбол!

Треньорът на "Лудогорец 2" Тодор Живондов: Изчел съм цял вагон книги за футбол!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама