Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15259112 www.bgdnes.bg

Вратар и Витри шпиони за "Лудогорец"

Очаква ни една от най-големите футболни машини "Аякс", казва треньорът

33-годишният нидерландски вратар Серджио Падт и 27-годишният десен защитник Аслак фон Витри влизат в ролята на шпиони за "Лудогорец" срещу "Аякс". Това разкри треньорът на разградчани Ивайло Петев. Тази вечер "орлите" приемат четирикратния европейски клубен шампион на своя стадион "Хюфеварма Арена" в първи плейоф в турнира Лига Европа.

Серджио Падт и Фон Витри вече са играли в своите професионални кариери срещу "Аякс". Нещо повече - вратарят дори е юноша на клуба от Амстердам и подписва именно там първия си професионален договор. Впоследствие се изправя срещу "Аякс" с екипите на "Го Ахед Игълс" и "Гронинген". Норвежецът Фон Витри пък играе един сезон за АЗ (Алкмаар), където също играе срещу амстердамци.

Реклама

"Всяка информация ще ни бъде от помощ. Важното за нас е да следваме това, което имаме като план, и да контролираме емоциите", заяви Петев.

"Ще имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в света. Това е отбор, който е дал много играчи. Нашите момчета са готови, вярвам им на 100 процента. Имаме добър климат и всеки, който вземе участие, ще даде максимума от себе си. Най-важното е да играем като отбор и сплотено. Да, понякога допускаме и грешки, но ние знаем нашите проблеми и работим върху тях, за да не се повтарят. Очаква ни голямо зрелище и се надявам да покажем добър футбол и добра игра", каза още Петев.

Той заяви, че в отбора няма контузени футболисти и се радва, че ще може да използва Клод Гонзалвеш.

"Пред нашите фенове сме показали какво можем. Нещото, върху което трябва да работим, е в мачовете като гост. Допускаме грешки, знаем ги, работим върху тях. Важното е да покажем добро лице, добра енергия и страст за игра. Отборът на "Аякс" е разполагал, разполага и ще разполага с доста индивидуална класа. Знаем, че няма да ни е лесно. Гледах ги в доста мачове. Ще направим всичко възможно да ги затрудним и да прокараме нашите идеи в играта", допълни Петев. 

Четете още

Нашенци луднаха в очакване на "Лудогорец"
Нашенци луднаха в очакване на "Лудогорец"

Нашенци луднаха в очакване на "Лудогорец"

РЕКОРД! 200-милионен "Аякс" идва в Разград

РЕКОРД! 200-милионен "Аякс" идва в Разград

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама