Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15311324 www.bgdnes.bg

Десподов иска на Острова

"Блекбърн" все още следи ситуацията около българския национал

Сагата с евентуален трансфер на Кирил Десподов зад граница продължава. Крилото на "Лудогорец" ясно изрази желанието си да премине в чеждустранен клуб това лято. Трансферният прозорец в повечето първенства на Запад е отворен само до 31 август и за евентуална сделка има едва три дни.

"България Днес" научи, че цел №1 пред Десподов е да заиграе по английските терени. Той вече е излизал два пъти навън в своята кариера. В италианското калчо игра за "Каляри", но не успя да остави следа. Под ръководството на Нестор Ел Маестро футболистът бе част и от австрийския "Щурм" (Грац).

Реклама

Това лято интерес към Десподов имаше от два руски клуба, които бяха готови да извадят 6 милиона евро за него. Става въпрос за "Сочи" и "Краснодар". Самият играч обаче не бил съгласен да продължи кариерата си в Русия и затова такъв трансфер не се осъществи. На Острова пък най-реалистичен изглежда трансфер във втородивизионния "Блекбърн Роувърс". От клуба не крият, че следят изкъсо изявите на българския национал.

"Блекбърн" има амбиция да се завърне във Висшата лига, след като през сезон 2022/23 г. остана извън плейофите за промоция в английския елит само заради по-лоша голова разлика от шестия "Съндърланд". тимът вече 11 години е извън елита на Англия, но се гордее с 3 шампионски титли, 6 Купи на Англия, една Купа на Лигата и една Къмюнити Шийлд.

Десподов остана неизползвана резерва при победата на "Лудогорец"с 5:0 над "Берое" в неделя. Ако евентуален трансфер стане факт тези дни, то крилото може и да не пътува с тима за гостуването на "Аякс" в Амстердам този четвъртък. Разградчани загубиха първата среща у дома с 1:4 и реваншът ще е по-скоро протоколен.

"В Амстердам ще видим "Лудогорец" от днешната втора част. Трябва да бъдем реални, може би нямаме ниво за Шампионска лига. Трябва да се поучим от грешките си. Това, което имаме като класиране, може би е реално. Ще подходим с голяма мотивация и после ще мислим за предстоящите мачове", коментира треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев.

Четете още

РЕКОРД! 200-милионен "Аякс" идва в Разград

РЕКОРД! 200-милионен "Аякс" идва в Разград

Десподов спазва обещание
Десподов спазва обещание

Десподов спазва обещание

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама