Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15359010 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" пътува до Истанбул

Да накараш 60 хиляди да освиркват, значи сме били много добри, кефи се Петев

"Лудогорец" ще гостува в турския мегаполис Истанбул на големия местен гранд "Фенербахче" в група "Н" от Лигата на конференциите. Това отреди тегленият току-що жребий в Монако. Разградчани ще премерят още сили със словашкия "Спартак" (Търнава) и датския "Нордселанд".

Реклама

В четвъртък "Лудогорец" победи като гост с 1:0 "Аякс" в плейофите на Лига Европа, с което записа първа българска победа над европейския колос в Амстердам. Тимът обаче отпадна от Лига Европа с общ резултат 2:4. Попадението за шампионите реализира Матиас Тисера. Иначе в исторически план и ЦСКА, и "Левски" са побеждавали "Аякс", но в София. Старши треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев похвали своя отбор.

"Радвам се, че успяхме да победим този гранд. Изиграхме изключително добър мач с добра комуникация между всички играчи. Да накараш този световен гранд да бави топката и 60 хиляди да освиркват, значи сме били много добри", каза Кмета. 

"Щастлив съм да вкарам гол тук на този клуб. Може би е един малко тъжен триумф, защото не продължаваме напред, но ще направим история с този гол, който вкарах и с целия мач, който изиграхме тук.

Сменихме си начина на мислене, сменихме енергията и бяхме по-интензивни в сравнение с миналата седмица. Имахме самочувствие. Един от най-важните голове беше това за мен", добави голмайсторът Тисера.

Старши треньорът на "Аякс" Морис Стийн бе разочарован. "Много посредствено представяне от нашия отбор. Надявам се, че ще имам на разположение трима или четирима нови играчи. Разликата при нас между днешния мач и миналата седмица е огромна. Изоставахме във всички аспекти на играта. Фактът, че нито веднъж не отправихме удар в очертанията на вратата, е достатъчно красноречив", отчете нидерландецът.

Четете още

Десподов иска на Острова

Десподов иска на Острова

Вратар и Витри шпиони за "Лудогорец"

Вратар и Витри шпиони за "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама