Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15386727 www.bgdnes.bg

Световни легенди идват заради Стилиян

Много футболни легенди и звезди от чужбина ще вземат участие в благотворителния "Мач на надеждата", организиран от Стилиян Петров. Сред тях личат имената на световни и европейски шампиони, носители на Шампионската лига, първенци на Англия, Германия, Италия, Шотландия и Франция, кавалери на "Златната топка" и "Златната обувка". Те ще се изправят срещу отбор на български футболни легенди на Националния стадион "Васил Левски" утре от 17,00 ч. "България Днес" Ви представя част от футболистите, които ще се изправят срещу родните звезди.

Мартин О'Нийл

Легендарният треньор Мартин О'Нийл ще изведе отбора на чужденците срещу българския тим. Северноирландецът е един от менторите на Стилиян Петров. Той бе наставник на "Селтик" в най-силните години на халфа, а после го привлече и в "Астън Вила".

Реклама

Рой Кийн

Рой е едно от най-популярните имена в отбора на чужденците. Легендата на "Манчестър Юнайтед" е считан за един от най-добрите халфове на своето поколение. Той е най-успешният ирландски футболист на всички времена. Спечелил е 19 големи трофея в клубната си кариера. Ирландецът е много известен със своето закоравяло и нахално поведение. Кийн беше въведен в Залата на славата на Висшата лига през 2021 г. Макар и с един общ сезон в "Селтик", Кийн и Стилиян печелят уважението си.

Хенрик Ларсон

Носителят на "Златна обувка" е считан за един от най-великите шведски футболисти за всички времена. Той е част от отбора на Швеция, който печели бронзовия медал на световното в САЩ през 1994 г. Единственото му попадение е срещу България в мача за третото място. Играл е в отбори като "Барселона", "Манчестър Юнайтед" и "Фейенорд". Най-запомнящ се е престоя му в "Селтик", където със Стилиян Петров са съотборници в продължение на 5 години.

Луис Гарсия

Луис Гарсия е бивш испански футболист, който е играл като крило. В родината си е защитавал цветовете на отбори като "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). С "Ливърпул" печели Шампионската лига през 2005 г. и Купата на Англия през 2006 г. За испанския национален отбор Гарсия изиграва 18 мача. Част е от тима на световното първенство през 2006 г.

Неманя Видич

Неманя Видич е едно от познатите имена, които ще вземат участие в "Мача на надеждата". Сърбинът е най-известен с времето си в "Манчестър Юнайтед". Беше част от националния отбор на страната си и се смята за един от най-великите защитници в историята на футбола. Той е един от четиримата играчи, спечелили два пъти наградата "Играч на сезона" във Висшата лига заедно с Тиери Анри, Кевин де Бройне и Кристиано Роналдо. В продължение на 6 години Видич е съперник на Петров в английския "Астън Вила". Двамата са се изправяли един срещу друг и на национално ниво.

Ашли Йънг

Англичанинът е един от активните футболисти в отбора на чужденците. 38-годишният краен защитник понастоящем играе в "Евертън", но прекарва по-голямата част от кариерата си в "Манчестър Юнайтед". Печели Висшата лига, ФА Къп, Къмюнити Шийлд, Купата на лигата и Лига Европа. Йънг е бивш съотборник на Стенли в "Астън Вила", където играят заедно 4 години. Между 2007 и 2018 г. е част от английския национален отбор.

Реклама

Коло Туре

Познат защитник за феновете на Висшата лига е Коло Туре. В по-голямата част от кариерата си играе за "Арсенал", но е играл и за "Манчестър Сити" и "Ливърпул". Той също е бивш съперник на Стилиян Петров, като двамата имат немалко сблъсъци по терените в Англия. Бившият бранител е част от "непобедимия" отбор на "Арсенал", който става шампион без поражение. Заедно с брат му Яя Туре помагат на "Манчестър Сити" да вземат първата си титла от Висшата Лига през 2012 г. Той е един от осемте играчи, които са печелили лигата с два клуба.

Гари Кейхил

Бившият английски национал Гари Кейхил играеше като централен защитник. За 4-те години в "Астън Вила" не получаваше много игрово време. Кейхил е най-известен с изявите си за "Челси". За 7 години на "Стамфорд Бридж" печели веднъж Шампионската лига, по два пъти Лига Европа, Висшата лига, ФА Къп и веднъж Купата на лигата. За националния отбор на Англия изиграва 60 мача.

Робер Пирес

Робер Пирес е сред легендите на френския футбол. Един от най-великите играчи в историята на "Арсенал". С "артилеристите" печели 2 пъти Висшата лига, 2 пъти ФА Къп и стига до финал в Шампионската лига през 2006 г. За френския национален отбор участва в 79 мача, като допринася за спечелването на световната и европейската титла - 1998 и 2000 г. През последния си сезон във Висшата лига, когато играе за "Астън Вила", французинът е съотборник на Стилиян Петров. 

Четете още

Легенда от Висшата лига заживя в България, купи си имот на морето

Легенда от Висшата лига заживя в България, купи си имот на морето

И Коло Туре идва за "Мача на надеждата"
И Коло Туре идва за "Мача на надеждата"

И Коло Туре идва за "Мача на надеждата"

Реклама
Реклама
Реклама