Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15411995 www.bgdnes.bg

ВИЖТЕ кои трима футболисти ще играят днес за пръв път за националния отбор

Националният селекционер Младен Кръстаич ще хвърли трима дебютанти в днешната контрола срещу Иран на "Колежа" в Пловдив. Шанс за изява ще получат вратарят Димитър Митов, халфът Лукас Петков и нападателят Преслав Боруков. Очаква се поне двама от тях да започнат още от първата минута срещу персийците. Мачът с Иран е удобен момент селекционерът Младен Кръстаич да направи някои експерименти. Очаква се сърбинът да опита различни тактически постройки и да изпробва различни изпълнители. В зависимост от представянето си някои може да получат шанс за изява в далеч по-важната европейска квалификация с Черна гора в неделя.

Дебютантът вратар Митов се справя отлично от началото на сезона в шотландския "Сейнт Джонсън". Българинът бе героят за своя тим при равенството 0:0 в гостуването на гранда "Селтик". 

Реклама

"Чувствам се уникално - каза Митов по повод повиквателната си в националния. - Това е моя мечта от малък и сега ще стане реалност. Трябва да докажа на щаба, че съм заслужено част от отбора. Надявам, се ако ми се гласува доверие, да запазя вратата си суха."

Друг от новите Лукас Петков е част от германския "Гройтер Фюрт" и също няма търпение да играе за националния отбор. Петков е роден и израснал в Германия и не може да говори български. "Чувствам се добре и се надявам да покажа на какво съм способен и да помогна на отбора в тези два мача. За мен е чест да бъда тук, не бях изненадан от повиквателната. Надявам се да запиша първите си минути за България", каза Петков при пристигането си за лагера.

Третият дебютант е нападателят на "Арда" Преслав Боруков, който започна силно сезона. 

Атакуващият футболист, който израсна в школата на английския "Шефилд" (Уензди), има два гола и две асистенции в 6 мача. 

Четете още

Кръстев и Кръстаич сключиха сделка

Кръстев и Кръстаич сключиха сделка

Голяма радост за Кръстаич! Даряват го с най-милото

Голяма радост за Кръстаич! Даряват го с най-милото

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама