Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15424098 www.bgdnes.bg

1,3 милиона лева събра Стилиян Петров

Над 20 хиляди души присъстваха на "Мача на надеждата" в София

Около 1,3 милиона лева са приходите само от продажба на билети за благотворителния "Мач на надеждата", организиран от Стилиян Петров. Средствата от шоу двубоя, игран на Националния стадион "Васил Левски" в сряда вечер, ще отидат в помощ на борещите се с онкологични заболявания, както и за подобряване на условията в българските болници.

Отделно приходи има и от есемес кампанията, която ще продължи 4 месеца. Всеки, който реши да се включи в каузата на Стилиян, може да помогне с есемес с текст DMS STAN на номер 17 777.

Реклама

Самият Петров получи прегръдка от всички звезди на терена, като не успя да сдържи сълзите си. За бившия капитан това бе и своеобразен негов бенефис и сбогуване с публиката. В негова чест звуча популярният хит You'll Never Walk Alone ("Никога няма да останеш сам"). Песента е химн на бившия му клуб "Селтик", както и на "Ливърпул". 

"Каузата да оцелееш е нещо голямо и велико, затова сме всички тук - да дадем надежда, съпричастност на всички, които се борят с тази болест. Трудно е, тежко е, но дадохте на мен сили, за да мога 11 години по-късно да облека фланелката на България и да се забавлявам пред вас. Видях, че България е единна и силна", каза Стилиян Петров.

"Всички тези звезди, които дадоха времето си, за да са тук днес, да ви забавляват, а вие показахте една съпричастност, една голяма сила. Това е България и можем само да се гордеем. Благодаря за подкрепата, за любовта. Моята любов към вас никога няма да спре и днес показахте защо съм горд, че съм българин. Благодаря ви!", бяха емоционалните думи на Стилиян секунди след демонстративния мач.

Четете още

Христо Стоичков плаче за болния Петър Хубчев, Румен Радев и Николай Денков заедно на стадиона

Христо Стоичков плаче за болния Петър Хубчев, Румен Радев и Николай Денков заедно на стадиона

Футболистът Стойко Сакалиев: Стилиян Петров помогна на дъщеря ми да пребори рака!

Футболистът Стойко Сакалиев: Стилиян Петров помогна на дъщеря ми да пребори рака!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама