Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15476596 www.bgdnes.bg

40 играчи изреди Кръстаич в националния

Точно 40 футболисти се изредиха в националния отбор една година след назначението на Младен Кръстаич за селекционер. Сърбинът експериментира постоянно и не повтори нито един титулярен състав в 10-те си мача начело на отбора. Равносметката от тях е три победи, три равенства и четири загуби при 11:10 голова разлика.

За 12 месеца като селекционер Кръстаич пробва цели 15 защитници. Сред тях имаше доста спорни повиквателни, като тази на Ивайло Марков например, който по това време играеше във втора дивизия на Полша. Опитите на Кръстаич не дадоха особен резултат и бранителите ни продължават да допускат нелепи грешки в почти всеки мач.

Реклама

В халфовата линия Кръстаич даде шанс на 14 различни футболисти. Сърбинът упорито игнорираше може би най-добрия полузащитник в Първа лига Ивайло Чочев, но в крайна сметка играчът на ЦСКА 1948 отново е част от отбора. Повиквателни в средата на терена получаваха играчи като Марин Петков и Илиян Стефанов от "Левски", както и Станислав Шопов от ЦСКА, които са предимно резерви в клубовете си.

В атака Кръстаич направи най-малко експерименти, тъй като там изборът му е силно ограничен. В нападението основен играч е капитанът Кирил Десподов, а като негови партньори се редуваха Спас Делев, Георги Русев, Мартин Минчев, Радослав Кирилов и Преслав Боруков. В тази група не влиза доскорошният играч на "Интер" Никола Илиев, който по-скоро се причислява към халфовете.

Решенията на Кръстаич предизвикаха сериозно недоволство във футболните среди. Според повечето специалисти с такова текучество на футболисти няма как да се изгради силен отбор. "Този, който е треньор на националния отбор, смени 60 човека - коментира наскоро Вили Вуцов. - Пешо, Гошо, Иван, Драган, откъде ли не ги взе. Така гради ли се отбор? Всеки мач имаме нови. Падаме си и си викаме, че вървим напред, къде по-назад да върви."

Кръстаич има договор до следващото лято, но вероятността да остане дотогава е минимална. Най-вероятно сърбинът ще се раздели с поста си след последните три мача от евроквалификациите, които за пореден път се превърнаха в пълен провал за България. По неофициална информация неустойката му за уволнение е 250 000 евро, но се очаква двете страни да постигнат компромис.

Четете още

Легендата Радостин Кишишев: На някои национали фланелката им тежи

Легендата Радостин Кишишев: На някои национали фланелката им тежи

Напрежение в националния отбор по футбол

Напрежение в националния отбор по футбол

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама