Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15596093 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" стресна "Фенербахче", край Босфора напълниха гащите

Турският гранд "Фенербахче" е сериозно респектиран от българския шампион "Лудогорец". За това пишат и медиите в южната ни съседка след изиграването на първия кръг от Лига на конференциите. Разградчани удариха с 4:0 "Спартак" (Търнава) и оглавиха своята група "Н", след като "фенерите" спечелиха само с 3:1 срещу датския "Нордселанд".

Треньорът на турците Исмаил Картал вижда сериозна заплаха в лицето на "орлите" в битката за първото място. Българският тим гостува в Истанбул на 26 октомври, а две седмици след това приема противника си в Разград. Съставът на "Фенербахче" е оценен на цели 206 милиона евро. За сравнение играчите на "Лудогорец" струват 40 милиона евро. Най-скъпи при съперниците са бразилецът Фред и турският национал Ченгиз Юндер - по 20 милиона, а полякът Себастиан Шимански е 18 милиона. В състава е и бронзовият медалист от последното световно първенство - хърватският вратар Доминик Ливакович.

Реклама

Добрата игра на "Лудогорец" не остана незабелязана и от УЕФА. Полякът Якуб Пьотровски, който блесна с две попадения и асистенция, бе номиниран за играч на седмицата в турнира. Иван Йорданов пък получи номинация за гол на кръга. Българският национал реализира дебютното си попадение в евротурнирите с удар от далечна дистанция.

"Опитвам се да давам най-доброто от себе си за "Лудогорец". Щеше да е много добре, ако вкарам хеттрик", каза Пьотровски. "Всички сме радостни. Така я усетих ситуацията и стрелях, радвам се, че се превърна в гол", добави Йорданов.

"Благодаря на моите играчи. До голяма степен изпълниха всичко, което имахме като план преди мача. За нас е важно всеки един мач да държим това ниво. Играейки по този начин, естествено, че имаме шанс срещу всеки", заяви треньорът Ивайло Петев.

Четете още

Петев отписа Неделев за "Лудогорец"

Петев отписа Неделев за "Лудогорец"

"Лудогорец" се рои в Нидерландия

"Лудогорец" се рои в Нидерландия

Десподов подписа с ПАОК

Десподов подписа с ПАОК

"Лудогорец" пътува до Истанбул

"Лудогорец" пътува до Истанбул

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама