Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15610282 www.bgdnes.bg

Война в "Левски: Костов и Сектор "Б" се хващат за гушите

*Пак напрежение на "Герена"

*На мен ми е жал "Левски е вечен" да бъде обърнат наобратно, казва треньорът

Сериозно напрежение между треньора на "Левски" Николай Костов и част от агитката на "сините" избухна след последния домакински мач. В събота вечер тимът от "Герена" победи с 1:0 "Етър", но това остана на заден план. Специалистът заяви, че дори не може да се зарадва на успеха заради поведението на група фенове и продължаващия протест срещу ръководството.

Реклама

Самият Костов е недоволен, че за пореден път от сектор "Б" палят димки и факли в началото на второто полувреме при резултат 0:0, точно когато тимът му е в подем. Последвалото дълго прекъсване влияе зле на играчите, убеден е той.

"С тези моменти вече втори мач нашите фенове от сектор "Б" трябва да помислят какво влияние има това над играчите ни. Как те могат да реагират, при положение че намерим някакво темпо и спираме играта за 7-8 минути. Интересно ми е кога ще свърши този протест. Това влияе на нашите играчи. "Левски е вечен" е обърнато наобратно. Мен ми е жал. Трябва да се намери решение. Замислен съм за тези неща. Тези неща са неприятни и разваляме празничната обстановка", не издържаха нервите на Костов. 

В официалната фейсбук страница на "Левски" ултраси от крайната трибуна скочиха остро на треньора. "Който е тръгнал срещу сектор "Б", не е стигнал далеч", "Протестът ще продължи, докато ти и г-н Раев не се махнете", са само част от негативните коментари срещу Костов. Според наша информация още на следващия мач част от феновете се готвят да изразят недоволство към 60-годишния специалист. Това ще стане или със скандирания срещу него, или със специален транспарант.

Все пак голяма част от "сините" привърженици подкрепят твърдо Костов. "Започнахме да печелим подобни мачове срещу затворени отбори. Това са шампионските победи. А при Мъри записахме 11 поредни мача без победа", гласи коментар в защита на Костов. В сряда от 18:00 часа "Левски" гостува на закъсалия "Славия" и ще търси задължителна победа в "Овча купел".

Четете още

"Левски" и Краев уредиха нов договор

"Левски" и Краев уредиха нов договор

ИЗНЕНАДА! Ван дер Каап реже "Левски" за договор

ИЗНЕНАДА! Ван дер Каап реже "Левски" за договор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама