Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15755320 www.bgdnes.bg

Летят оставки в "Лудогорец"

Петев и цялото ръководство на отбора си заминават

Цялото ръководство на "Лудогорец" и спортно-техническия щаб начело с Ивайло Петев са подали оставки минути след рекордната загуба от "Нордселанд" с 1:7 в мач от групите на Лигата на конференциите. Те са депозирани пред собствениците Кирил и Георги Домусчиеви, съобщиха официално от клуба.

"С този акт ръководството и спортно-техническия щаб поема пълната отговорност за загубата в Дания, която е сред най-големите за тима в евротурнирите. Очаквайте подробности в следващите дни", обявиха "орлите".

Реклама

Сред подалите оставки са президентът Александър Александров и директорите Ангел Петричев, Георги Караманджуков и Козмин Моци.

След срамния в изказването си пред медиите Петев заяви, че го е срам от представянето на отбора му.

"Начинът, по който допуснахме пет или шест от седемте гола, това е един детски начин, който аз не мога да си го обясня - бесен бе треньорът. - Една голяма безотговорност. Мога да се извиня на всички хора, които обичат нашия клуб. Като старши треньор поемам отговорност и съм първия виновник за това нещо. Безотговорно отношение и като треньор на "Лудогорец" ме е толкова срам, че не мога да опиша."

Българският шампион записа най-голямата загуба в кратката история на третия по сила турнир на УЕФА. До момента не е имало случай, в който отбор да падне в Лигата на конференциите с повече от пет гола разлика, докато "орлите" паднаха с шест.

В историята на българския футбол само един роден отбор е губил с по-голяма разлика в Европа. Това е "Велбъжд". Тимът от Кюстендил под ръководството на Димитър Димитров-Херо губи с 0:8 от чешкия "Сигма" (Оломоуц) във тт кръг на вече несъществуващия турнир Интертото. Това става след победа за българите с 2:0 в първата среща.

Четете още

Тошко Янчев ПРЕДУПРЕДИ "Лудогорец", ето за какво

Тошко Янчев ПРЕДУПРЕДИ "Лудогорец", ето за какво

Козмин Моци: Чух лоши неща за терена в Дания

Козмин Моци: Чух лоши неща за терена в Дания

Реклама
Реклама
Реклама