Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15783971 www.bgdnes.bg

Петев с вот на доверие

След резила 1:7 в Дания треньорът вади за дълго от игра трима титуляри

Оставката на старши треньора на "Лудогорец" Ивайло Петев и помощниците му след резила с 1:7 от датския "Нордселанд" всъщност е била желание за вот на доверие както от ръководството, така и от феновете. И вотът минава, тъй като собственикът Кирил Домусчиев не смята, че отборът има нужда от нов наставник. Това коментира човек от разградския клуб пред "България Днес".

Петев води "орлите" между 2010 и 2013 г. в общо 95 мача. За втория си престой на "Хювефарма Арена" той се завърна в началото на тази година и вече има записани 26 успеха, 5 равенства и 7 поражения. Тази статистика, както и фактът, че тимът е в евротурнирите и в битката за нова титла са наклонили везните в негова полза пред клубните шефове.

Реклама

В полза на Петев и помощниците му бе и победата над "Пирин" с четири гола. "Загубата от "Нордселанд" е срамна и тя може да бъде компенсирана с добро представяне в следващите мачове в Лигата на конференциите, както и в първенството, където предстои здрава битка за титлата. Любимият ни отбор няма право на повече грешки в шампионата", написаха по-рано в официалния сайт на разградчани и това бе демонстрирано срещу "орлетата".

Самият Петев започна вече с крутите мерки в състава си, след като остави извън сметките си Сержио Падт, Бърнард Текпетей и Оливие Вардон, които не попаднаха в групата за двубоя с благоевградския отбор. Съвсем логично Петев бе попитан каква е причината, като опитният наставник бе лаконичен: "Това е мое решение".

Четете още

Летят оставки в "Лудогорец"

Летят оставки в "Лудогорец"

Козмин Моци: Чух лоши неща за терена в Дания

Козмин Моци: Чух лоши неща за терена в Дания

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама