Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15823949 www.bgdnes.bg

Младежите скачат на Германия със 17 пъти по-евтин отбор

Младежкият национален отбор ще се опита да направи чудо срещу Германия със 17 пъти по-евтини футболисти. България приема в европейска квалификация бундестима днес от 19,15 ч. на стадион "Александър Шаламанов" в София. Германците вече пристигнаха с куп новоизгряващи звезди, част от които бяха в мъжкия отбор за световното в Катар. Най-големите имена са играчите на "Борусия" (Дортмунд) Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко. Първият е оценяван на 40 млн. евро, а централният нападател Мукоко струва 30 милиона. Съставът е допълнен с куп играчи от Бундеслигата, докато българските футболисти играят на далеч по-ниско ниво. Стойността на бундестима е 112,6 млн. евро, докато всички момчета на селекционера Александър Димитров струват общо 6,46 милиона, което е 17 пъти по-малко.

Най-скъпият от родните национали е вратарят на "Левски" Пламен Андреев, чиято цена е 1,8 млн. евро. Стражът допусна фатална грешка в дербито срещу ЦСКА, която доведе до изравнителния гол на "червените" за 1:1. Въпреки това Андреев ще пази днес за младежите срещу звездните нападатели на Германия. Капитан на младежите ще е защитникът на ЦСКА Християн Петров, а в предни позиции ще играе Никола Илиев, който наскоро премина от младежкия отбор на "Интер" в ЦСКА 1948. Последният бе използван и от Младен Кръстаич в мъжкия национален тим, но експериментът се оказа неуспешен.

Билетите за днешния мач срещу Германия струват само 2 лева, а националите призоваха феновете за подкрепа. Очаква се на стадион "Александър Шаламанов" да се съберат няколко хиляди зрители. България влиза в мача след една победа и едно реми в досегашните квалификации, докато бундестимът има един успех в една среща. Останалите отбори в групата са Полша, Израел и Естония.

Четете още

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

България търси първа победа за 2023 година

България търси първа победа за 2023 година

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама