Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15905197 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев е фаворит за треньор на националния отбор по футбол!

БФС обсъжда нов вариант

Илиев може да остане треньор на "Черно море" и да води националите

Илиан Илиев, който е сочен за фаворит да поеме националния отбор след фиаското на Младен Кръстаич, все още не е убеден, че си струва да напусне поста си като наставник на "Черно море", за да води разнебитената команда, завещана му от сръбския селекционер. Проучването на "България Днес" сочи, че Илиан е разколебан дали да поеме поста, за който футболната централа упорито търси подходящ треньор. Обсъжда се вариант наставникът на "моряците" да води едновременно и клубния си отбор, и националния. Илиев не крие, че се чувства отлично в родната Варна, където работи от години и има пълна подкрепа за идеите си. Семейството на Илиан е устроило живота си в морската столица и евентуално преместване в София ще бъде свързано със сериозни промени. Наскоро Илиев откровено призна какво би го накарало да приеме ново предизвикателство в кариерата си.

"Израснал съм в "Черно море" - отчита Илиан Илиев. - С годините постигнахме баланс между ръководство, публика и треньори. Докато с моя екип сме нужни във Варна, няма смисъл да коментирам слухове, стига да няма интерес от чужбина."

Реклама

В момента "моряците" се представят много добре в първенството и има реална възможност отборът да завърши на някое от челните места в класирането, даващи право на участие в евротурнирите.

От БФС официално признаха, че Илиан Илиев е сред водещите кандидати за поста на Кръстаич, който ще си тръгне, след като бъде уволнен. "Илиан Илиев е най-заслужилият и подходящ треньор за националния отбор на България - коментира Михаил Статев, член на изпълкома на БФС. - Редно е той да бъде поканен за разговори като основен фаворит. Още повече че е треньор №1 за изминалия сезон." Кой ще се наеме с мисията да вади България от тинята предстои да се разбере. Станимир Стоилов също е обсъжданите варианти, но на този етап се счита, че той предпочита да стане треньор на кипърския АПОЕЛ (Никозия).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама