Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15931592 www.bgdnes.bg

IN MEMORIAM: Заради жена си Боби Чарлтън отсвирва семейството

Сър Боби Чарлтън и неговата любима Норма Бол се насладиха на невероятна 64-годишна любовна история, започнала при срещата им на ледена пързалка в Манчестър. Легендата на английския футбол почина на 86 години в събота, а светът му отдаде дължимата почит.

Именно Норма освен голямата любов е и вдъхновение, но и причина за скандали в семейството на Чарлтън, твърдят техни приближени.

Реклама

Двамата се срещат година след като легендата на Англия и "Манчестър Юнайтед" сър Боби оцеля в самолетната катастрофа в Мюнхен. Двойката се жени през 1961 г. и отгледа две дъщери - Сузане, която става водеща на прогнозата за времето в Би Би Си, и Андреа. Синът на Сузанита, Робърт, е кръстен именно на емблематичния си дядо.

Самата лейди Чарлтън обяви през 2020 г. с негово одобрение, че сър Боби е бил диагностициран с деменция. Норма каза, че се надяват съобщението да "помогне на другите", които страдат, и на техните близки.

И Боби, и Норма по природа бяха частни хора - въпреки статута му на златно футболно момче и световна суперзвезда, казват още техни семейни приятели.

Норма беше на стадион "Уембли" и гледаше, когато Боби и неговите съотборници спечелиха Световната титла на 30 юли 1966 г. Дни по-рано той отбеляза двата неудържими удара срещу Португалия, които осигуриха място на Трите лъва на финала, където победиха Западна Германия с 4:2. Тя го придружи и в Бъкингамския дворец през юли 1994 г., когато получи рицарското си звание.

Силата на тяхната любяща връзка беше много силна и ясна за всички, които ги познаваха, дори стана причина за семеен разпад.

Сър Боби рядко говореше за дългия си разрив с по-големия брат Джак, който също беше част от страната, спечелила световната титла. Но той говори за това през 2007 г., разкривайки, че има напрежение между съпругата му и майка му Сиси, както и Джак.

Реклама

И разкри как, когато се стига до избор, той застава на страната на жена си. Сър Боби също обвини Джак, че прави "абсолютно позорни" изявления за Норма. "Жена ми е много силен характер и не търпи глупаци с радост", заяви сър Боби. "Не предполагам, че майка ми е била глупачка - имаше сблъсък и той просто никога не изчезна", каза още Боби Чарлтън. Той отговори, след като Джак заяви, че сър Боби не е посетил майка им преди смъртта й, и изглежда, обвинява Норма, че се е скарала с нея. Но сър Боби настоя, че съпругата му напразно се е опитала да сключи мир със Сиси, оставяйки го пред мъчителен избор.

Той каза пред "Таймс": "Спряхме да се виждаме - в края на житейския път трябва да имаш свои приоритети, а моят беше жена ми."

Джак почина на 85 години през юли 2020 г., като също страдаше от деменция. Боби беше ядосан от интервютата във вестниците, в които Джак критикуваше Норма, описвайки я като "неуверена". По-малкият брат обвини бившия защитник на "Лийдс Юнайтед" Джак, че е направил "голяма грешка", добавяйки: "Не разбирам защо го направи. Няма как да я е познавал и да е казал това, което е казал - учудих се. Реших, че ще защитя жена си, каквото и да се случи."

Четете още

Почина легендата сър Боби Чарлтън

Почина легендата сър Боби Чарлтън

Младежи без бради и татуировки търсят за филма за Гунди

Младежи без бради и татуировки търсят за филма за Гунди

Кейн счупи 94-годишен рекорд

Кейн счупи 94-годишен рекорд

Почина великият английски футболист и треньор Джек Чарлтън

Почина великият английски футболист и треньор Джек Чарлтън

Реклама
Реклама
Реклама