Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15940859 www.bgdnes.bg

"Левски" сменя състава в сетния миг

Костов имал разговор с Ел Джемили след дербито

Треньорът на "Левски" Николай Костов е променил титулярния състав за мача с "Черно море" в последния момент. "Сините" победиха с 1:0 лидера в класирането, нанасяйки му първа загуба от началото на сезона.

Един от основните играчи - Андриан Краев, е поредният на "Герена", тръшнат от вирус в последния месец. Халфът изпитал неразположение в часовете преди мача. Затова отпадна от състава и изгледа двубоя от резервната скамейка.

Реклама

"Ротациите, които направихме в последния момент заради Краев, който се разболя, донякъде може би оказаха психологическо разстройство на някои от нашите играчи", сподели Костов.

Треньорът обяви, че младият вратар Пламен Андреев ще се завърне в групата за следващия мач с "Берое". Стражът получи почивка след няколкото допуснати грешки, за да "си изчисти главата".

"На Пламен Андреев е дадена почивка само за тази среща. Дали сме му време да преосмисли някои неща. Много напрежение се събра с него, някои грешки с националния отбор. Дадена му е почивка, но той е един от най-важните наши играчи. Разговарял съм с него още след връщането му от младежкия национален отбор", обясни Костов.

Специалистът е имал разговор с Джемал ел Джемили след двубоя с ЦСКА-София, когато го смени след само осем минути на терена. Тогава халфът успя да вбеси треньора си. В дните след това Костов е говорил с него на четири очи и му е обяснил какво не е направил правилно и какво изисква от него. В двубоя с "Черно море" испанецът бе титуляр и отбеляза победното попадение за "сините". Джемили вкара изключително красив гол.

"Много добри приятели сме - пошегува се Костов. - Джемили най-после отбеляза така желания от него гол. При младите футболисти, какъвто е той, често се случва да влизат и излизат от форма."

Четете още

"Оставка!" към БФС обедини феновете

"Оставка!" към БФС обедини феновете

Легендата Войн Войнов: Победите срещу "Аякс" и "Барса" струват повече от всички пари!

Легендата Войн Войнов: Победите срещу "Аякс" и "Барса" струват повече от всички пари!

Реклама
Реклама
Реклама