Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15968464 www.bgdnes.bg

Бат' Гошо към "орлите": Без страх срещу "Фенербахче"!

"Лудогорец" си връща вярата от големите мачове в Европа

"Никакъв страх. Без глуха защита. Спокойствие в разиграването на топката. Атака във всеки възможен момент."

Това са ключовите послания на новия треньор на "Лудогорец" Георги Дерменджиев за двубоя срещу "Фенербахче" в турнира Лига на конференциите. Мачът от група "H" е утре от 19,45 ч. в Истанбул, на стадион "Шюкрю Сарачоглу". Задачата на Дерменджиев е да вдигне отбора, който се срина в "Нордселанд" с 1:7. След това футболистите подпечатаха оставката на треньора Ивайло Петев с безлично нулево равенство срещу "Арда" в Кърджали. Според източниците на "България Днес" Бат' Гошо, както е наричан новият треньор, първо се е заел да успокои съблекалнята. Както и да върне увереността на играчите. Дерменджиев има опит на най-високото възможно ниво в европейския футбол с "Лудогорец". Под негово ръководство "орлите" два пъти се класираха в групите на Шампионската лига. Тогава първенецът на България игра като равен с някои от грандовете в Европа, сред които "Пари Сен Жермен", "Реал" (Мадрид). 

Реклама

Сега "орлите" трябва да спрат устрема на турския "Фенербахче", и то в момент, когато отборът, воден от треньора Исмаил Картал, е в серия от 17 поредни победи във всички турнири! В официалното си изявление на летището в Пловдив Дерменджиев беше лаконичен: "Гледате мачовете на отбора, знаете какво е положението. Навсякъде е трудно, няма лесно."

Директорът на клуба Ангел Петричев направи по-обстойно изказване: "Не е лека ситуацията в "Лудогорец". Но в големите мачове имаме шанс да покажем истинското лице. Не си правим илюзии, че ще е леко. Ако Фортуна е с нас, можем да се върнем щастливи. Имахме няколко срещи със собствениците на клуба. Всеки трябва да коригира нещата в своето поле на действие. Хора като нас са винаги са с оставка в джоба. Докато изпълняваме своите длъжности в "Лудогорец", ще работим с максимална енергия. Време е да поправим допуснатите грешки."

Четете още

Ивайло Петев жертва на бойкот в "Лудогорец"

Ивайло Петев жертва на бойкот в "Лудогорец"

Летят оставки в "Лудогорец"

Летят оставки в "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама