Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16022296 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев с по-ниска заплата от Кръстаич

В БФС ще спестят, ако Илиев остане треньор на "Черно море"

Илиан Илиев ще получава по-ниска заплата от тази на уволнения национален селекционер Младен Кръстаич, ако бъде назначен на неговия пост, научи "България Днес". Заплатата на сърбина беше между 20 000 и 25 000 евро според различните източници. Илиев може да се съгласи и на сума от около 15 000 евро, при положение че продължи да води и "Черно море". Да съвместява двете позиции е изрично условие на Илиев. По-този начин и БФС ще спести част от парите за неговата заплата.

Наставникът на "моряците" потвърди, че е водил разговори с ръководството на футболната федерация, но името на новия национален селекционер ще бъде официално обявено на 1 ноември.

Реклама

"Има развитие по разговорите за националния отбор - призна Илиев. - Важното е, че в момента съм треньор на "Черно море". Мога да продължа до края на първенството, ако ръководството иска."

Въпреки че Илиев е фаворит за поста национален селекционер, все още има малка известна вероятност длъжността да бъде поета от Станимир Стоилов.

Мъри имаше разговори с кипърския гранд АПОЕЛ (Никозия). Местните медии го считаха за почти сигурен заместник на настоящия треньор Рикардо Са Пинто. Пинто е с 4-месечно наказание заради удар на съдия. Очакванията бяха, че ако Апелативната комисия не намали наказанието на португалеца, то Стоилов ще го наследи.

Но междувременно АПОЕЛ записа пет поредни победи и по всичко изглежда, че Са Пинто ще запази поста си. Това може да върне Мъри отново в играта за национален селекционер.

Четете още

Кръстаич аут от националния, идва българин

Кръстаич аут от националния, идва българин

КРАЙ! Пламен Марков вече НЯМА надежда за националния отбор

КРАЙ! Пламен Марков вече НЯМА надежда за националния отбор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама