Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16076103 www.bgdnes.bg

Кой ще бъде кралят на Пловдив – "Ботев" или "Локомотив"? advertorial icon

Дългоочакваното голямо дерби на Пловдив между "Ботев" и "Локомотив" от футболната efbet Лига е този петък от 19:30 часа. Срещата ще се проведе на новопостроения стадион "Христо Ботев", а очакванията са за препълнени трибуни.

Гостите от "Локомотив" влизат в дербито като трети в класирането. Те стартираха ударно в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата, но влязоха в лоша серия и нямат нито една победа в последните си пет двубоя за първенство. От края на септември досега "черно-белите" направиха равенства с "Лудогорец", "Черно море" и ЦСКА 1948 и загубиха от ЦСКА-София и "Берое". Единствената им утеха в този период остава победата над "Добруджа" 4:3 след продължения в турнира за Купата на България в средата на октомври.

В същото време след неубедителното начало на сезона домакините от "Ботев" влязоха в правилния ритъм и се изкачиха до 11-та позиция. "Канарчетата" записаха 3 успеха в последните си 4 шампионатни двубоя, като в тези срещи нанизаха цели 15 попадения. Победите бяха над "Берое" (4:1), "Ботев" (Враца) (5:3) и "Локомотив" (София) (6:0).

Със сигурност футболистите на "Ботев" навлизат в битката за Пловдив в по-добро настроение, а това им дава и лек превес според коефициентите, които предлага efbet. Победа за тях в петък вечер е оценена с 2.25*, равенството се котира на 3.55*, а успех за "Локомотив" – 3.40*.

В първия мач между двата тима от настоящия сезон победител не бе излъчен и срещата през юли месец завърши с резултат 1:1. Същият резултат се получи и по-рано през годината - през март, когато отново "Ботев" бе домакин. Последният успех на "канарчетата" датира от 5 март 2022 година (2:1). Откакто "Колежа" бе открит след дълги години на строителство, сега предстои да бъде изиграно първото пловдивско дерби на обновеното съоръжение.

Очакванията са за двубой с много попадения. Ако считате, че головете ще бъдат над 2.5, то efbet предлага такъв залог с коефициент 2.15*. За под 2.5 гола ставката е 1.81*, а и двата отбора да отбележат – 1.93*.

Големият коз за домакините отново може да се окаже Антоан Бароан. Французинът вече се превърна в най-резултатния чужденец в историята на "Ботев". Централният нападател на "жълто-черните" реализира два гола в предишния мач и вече има общо 26 попадения с екипа на "канарчетата".

Капитанът на "Локомотив" Димитър Илиев от своя страна e оптимист преди сблъсъка.

 "Седмицата преди мача целият град е в очакване. По улиците винаги ни пожелават успех и вече сме свикнали на това сладко напрежение. Като футболист, израснал в една от двете школи, знам за какво става въпрос. Това е най-специалният мач. Носил съм лентата и като по-млад, и сега като опитен футболист. Има лека носталгия след толкова дербита, че скоро идва краят на кариерата ми и искам да се насладя на тези последни мачове срещу "Ботев". Аз лично се абстрахирам от това, което се случва на трибуните. "Ботев" имат добри играчи, бележат много голове. В такива мачове обаче няма значение моментната форма. Трябва да си спокоен и мотивиран, за да се поздравиш с успех", сподели Илиев.

Най-вероятният точен резултат в мача между "Ботев" и "Локомотив" според efbet е 1:1 с коефициент 6.20*. Следват 1:0 (7.20*), 0:1 (9.20*) и 2:1 (9.20*).

Пловдивското дерби ще бъде ръководено от най-добрия български съдия Георги Кабаков, а за ВАР ще отговаря Никола Попов.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

 

Реклама
Реклама
Реклама