Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16125879 www.bgdnes.bg

Националите без публика заради протеста срещу Боби

Приемаме Унгария пред празни трибуни в Пловдив 

Какво падение!

Националният отбор на България ще играе пред празните трибуни на стадион "Христо Ботев" своето последно домакинство от квалификациите за Евро 2024. Дали това е начин бъде заглушен протестът срещу ръководството на БФС и президента на федерацията Борислав Михайлов? Със сигурност такава версия съществува!

По ирония на съдбата мачът срещу Унгария е на 16 ноември, само ден преди да се навършат 30 години от Чудото на "Парк де пренс". На 17 ноември 1993 г. България победи Франция в Париж с 2:1 и се класира за световното в САЩ 94, където играхме полуфинал срещу Италия. На вратата срещу "петлите" беше Борислав Михайлов, който от 18 години ръководи БФС. Сега България е на последно място в своята група, без нито една победа в квалификациите, но с нов селекционер. Първият мач на новоназначения наставник Илиан Илиев ще бъде пред празни трибуни...

Реклама

Официалната причина е, че в УЕФА са получени сигнали за готвени масови безредици и има сериозна опасност за обществения ред в София. Едно е сигурно - по този начин ще бъдат запушени устите на феновете, които се готвеха за протест по време на мача с Унгария на стадион "Васил Левски". Идеята на запалянковците беше да изразят своето недоволство точно в 18-та минута, за да напомнят за 18 годишното управление на Михайлов. Мачът обаче ще бъде без публика на стадион "Христо Ботев" в Пловдив на 16 ноември от 19 часа.

От УЕФА излязоха с лаконично съобщение по случая.

"Обявяваме, че мачът от европейските квалификации между България и Унгария ще се играе пред празни трибуни в Пловдив на 16 ноември. Мерките бяха съгласувани между всички страни след анализ на информацията, получена от българските власти, свързана с повишен риск от нарушаване на обществения ред на и около стадиона."

Въпросът, колко още по-ниско може да падне българският футбол, на този етап остава без отговор.

Четете още

"Оставка!" към БФС обедини феновете

"Оставка!" към БФС обедини феновете

Стоичков обиди Боби М. на ПЕРУКА

Стоичков обиди Боби М. на ПЕРУКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама