Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16296962 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев остава треньор на националите и при нов президент на БФС

Никой не иска да сменя селекционера, който се дистанцира от скандалите

Илиан Илиев ще остане селекционер на националния отбор и при нов президент на БФС. Треньорът на "Черно море" дебютира с две равенства 2:2 начело на България срещу силните отбори на Унгария и Сърбия, които се класираха на европейското първенство. В тях националите показаха съвсем различно лице и голямата заслуга е именно на Илиев.

Новият селекционер промени схемата на отбора и вдъхна самочувствие на футболистите, които бяха изпаднали в тотална апатия при Младен Кръстаич.

Реклама

Очакваните промени в БФС няма да повлияят на бъдещето на Илиан Илиев начело на отбора.

В четвъртък ще има Изпълком на централата, на който би трябвало Борислав Михайлов да подаде оставка и да бъде насрочен конгрес за избор на нов президент през февруари. Боби най-накрая направи правилен избор за треньор, а кандидатът за негов наследник Димитър Бербатов също оценява работата на Илиев в българския футбол през последните години. Мнението на почти всички футболни хора е, че Илиан е правилния избор за треньор.

До този момент Бербо е единственият официален кандидат за нов шеф на БФС. Периодично Христо Крушарски се заканва да го бие на конгрес, но намеренията му да стане президент едва ли са сериозни. Лъчо Танев традиционно се колебае, а Боби Михайлов засега не разкрива кого подготвя за свой заместник.

Новият селекционер се дистанцира от скандалите напоследък и по никакъв начин не може да бъде наречен човек на настоящото ръководство. Илиев прие поста след дълъг размисъл и никога не е пестял критики към настоящия БФС. Треньорът публично изрази разочарование от решението националния отбор да играе без публика срещу Унгария и два дни преди квалификацията да не се знае на кой стадион ще е мачът.

Илиев ще получи необходимото време да изгради боеспособен отбор за следващите световни квалификации. До есента на 2024 г. България ще играе само приятелски мачове, които още не са уточнени. През септември започва новото издание на Лигата на нациите, а световните квалификации стартират чак през пролетта на 2025 г.

Четете още

НОВ РАВЕН 2:2! България не се даде на звездите на Сърбия, но остана без победа

НОВ РАВЕН 2:2! България не се даде на звездите на Сърбия, но остана без победа

КОШМАР! За 18 секунди изпуснахме маджарите

КОШМАР! За 18 секунди изпуснахме маджарите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама