Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16319511 www.bgdnes.bg

100 бона заплата за Мъри в "Гьозтепе"

Станимир Стоилов ще получава никак немалка заплата в новия си тим "Гьозтепе". Мъри ще прибира по около $55 000 (близо 100 000 лв.) на месец. В тази сума не влизат възнагражденията на помощниците му, каквато практика има на много места.

Бившият треньор на "Левски" се обвърза с клуба от Измир за 2,5 години. "Гьозтепе" е собственост на базираната в Лондон компания "Спорт Републик". В нея най-голямо участие има Драган Шолак, който преди година искаше да придобие "Левски".

Реклама

"Гьозтепе" е първият турски клуб, притежаван от чуждестранен инвеститор. Местните медии твърдят, че в клуба има невиждани в историята му пари. Бюджетът е огромен. Според него "Гьозтепе" е най-богатият тим във второто ниво на турския футбол и е сред най-мощните въобще тимове в страната.

Стоилов бе представен официално вчера. Първата му пресконференция предизвика фурор в Турция. Около 100 журналисти дойдоха нея. Огромна бройка дори за южната ни съседка.

"Щастлив съм, че приех предизвикателството - заяви Мъри. - Познавам много добре турския футбол. Гледах много видеа на "Гьозтепе" и знам каква е организацията. Познавам отпреди проектите на "Спорт Републик". Щастлив съм, че мислим по еднакъв начин за футбола. Винаги в моята кариера работя за клубове с ясен план за бъдещето. Първата ни цел е да се класираме за Суперлигата."

Специалистът добави, че вече работи по селекцията на тима през зимата.

"Започнахме да мислим как отборът да е по-добър след Нова година. Сега обаче трябва да се концентрираме върху оставащите мачове. Всеки клуб има лимит за чужденци и местни играчи. Има хора, които гледат играчите за селекцията. Аз и спортният директор ще решим как да подкрепим отбора, за да го направим по-добър", обяви Стоилов.

Няма да е никак изненадващо, ако сред набелязаните цели за нови играчи са такива, с които Мъри вече работи в "Левски". Именно в Турция след месеци мълчание специалистът проговори и за "сините".

"Всеки знае историята защо напуснах "Левски". Това е моят клуб. Играл съм там 9 години, бях треньор 5 години и половиха. Имахме страхотен успех. Върнахме се в много трудно време, когато клубът беше пред фалит. Успяхме да го спасим и вече няма опасност да фалира. Не харесах начина на управление и заради това напуснах", каза Мъри.

Четете още

Дясната ръка на Мъри се завърна на "Герена"

Дясната ръка на Мъри се завърна на "Герена"

Война в "Левски: Костов и Сектор "Б" се хващат за гушите

Война в "Левски: Костов и Сектор "Б" се хващат за гушите

Реклама
Реклама
Реклама