Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16458927 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Левски" Николай Костов духна на топло

Специалистът не дочака решение за съдбата му

Николай Костов явно не е много притеснен дали ще остане треньор на "Левски", или ще бъде сменен. Часове след последния мач на "сините" за 2023 година специалистът духна на топло.

Отборът приключи есенния дял с измъчена победа с 1:0 над опашкаря "Ботев" (Вр) в събота вечерта. В неделя сутринта Костов и съпругата му са хванали самолета за екзотична дестинация. Нещо, което не се е случвало от години на "Герена".

Реклама

Обикновено първите три-четири дни след последния мач за годината са изключително натоварени за ръководството и треньорът на "Левски". В тях се взимат куп важни решения - с кои футболисти да се раздели клубът и кои да привлече, окончателен план за подготовката за пролетния дял на първенството и т.н. Затова треньорите си позволяват почивка едва в дните преди и около Коледа.

Костов обаче си запазил билетите за екзотичната ваканция още преди месец. Нещо повече, заради пътуването му играчите имаха ден по-малко почивка преди мача с "Ботев" (Вр). По неписано правило отборите, играли за Купата на България в сряда, излизат в двубоите си за първенство в неделя. Заради предстоящата екскурзия Костов пожелал специално с "Ботев" (Вр) да се играе ден по-рано. Така играчите имаха 24 часа по-малко за възстановяване. В края на двубоя мускулни травми получиха Кристиан Димитров и Рикардиньо.

Ваканцията на Костов в този момент изненадва и предвид още един факт. Ръководството на "Левски" умува дали да смени наставника след редицата слаби игри на отбора в последните мачове. За момента само липсата на готов вариант за заместник на Костов го задържа на поста. Според хора от клуба треньорът може да бъде сменен всеки момент. Но това явно не влияе плановете на Костов за релакс.

Иначе за личния живот на треньора се знае малко. Малцина познават съпругата му и са наясно как се казва. Костов има дъщеря. Тя от години живее и работи в Кипър.

Четете още

Тежки разговори на "Герена", Наско Сираков привика Костов

Тежки разговори на "Герена", Наско Сираков привика Костов

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама