Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16621594 www.bgdnes.bg

Наско Сираков: Искат да ме рекетират, няма да стане!

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е категоричен, че няма да се поддаде на ултиматумите на част от феновете да им даде акциите. Легендарният нападател се извини на привържениците, че клубът е изглеждал като капсулиран.

"Не съм отказал с никого среща на каквато и да е тема, стига да е полезна и добра за "Левски" - заяви Сираков. - Винаги съм отворен за разговори. На някои от феновете трябва да им кажа, че много по-лесно с мен се говори с добро. С лошо трудно ще постигнат нещо. Не ми доказват нищо. Те вредят на "Левски". Ако става въпрос за обида, имам 1000 причини и повече да съм обиден от тях. Въпреки всичко съм готов на разговор. Поканих ги юни и не дойдоха. Да се опитват да ме притискат, да ме рекетират за акциите - няма да стане. Да се знае! За разговори съм отворен 24/7."

Реклама

За Николай Костов е ясно, че остава начело на отбора.

"Не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Резултатите са по-добри от миналата година. На 100% стоя зад Костов, както стоях зад Станимир Стоилов. Той е и ще бъде треньор на "Левски", категоричен бе Сираков.

Изпълнителният директор Даниел Боримиров обаче не изглежда особено доволен от някои действия на треньора.

"Разговарях на няколко пъти с Костов. До края на месеца се надявам да си изпълни задължението да ми представи доклад за спада в нашата игра. Имам обяснение за себе си, но не бих изпреварил събитията. Нека ми даде доклада и след това ще разберете", каза Боримиров.

Членът на Управителния съвет Борислав Георгиев даде отчет по дълга към НАП и начините за погасяването му.

"Вследствие на строга финансова дисциплина към 26 ноември към НАП са внесени 2,669 млн. - обясни юристът. - Общо са 5,200 млн. с текущите задължения. Към настоящия момент дългът към НАП е 9,998 млн. - главница 5 и лихва 4,947. След многократни срещи в НАП постигнахме съгласие с тях по всички въпроси. На 1 декември внесохме искане за отсрочване на задължението в три години. Вноските са по 220 000. НАП трябва да се произнесе до края на януари за споразумението. Имаме уверението, че можем да получим коледен или новогодишен подарък. Ще има споразумение, въпросът е кога ще се случи."

Георгиев начерта и целите пред клуба.

"В средносрочен план е именно постигането на разсрочването с НАП. Без него няма държавна или частна структура, която да преговаря с нас. Втората задача е да си вземем стадиона. Говори се с инвеститори и международна одиторска фирма. Тя ще бъде гарант за цялостната реализация", обясни адвокатът.

Докато течеше пресконференцията на "сините" шефове, в офиса на "Левски на левскарите" започнаха събирането на подписка с искане за придобиване на акциите. Интересът в първите часове бе малък. В един момент се появиха знакови имена от "София Запад" с три джипа, но изненадващо бързо се изнесоха в неизвестна посока.

Четете още

Тежки разговори на "Герена", Наско Сираков привика Костов

Тежки разговори на "Герена", Наско Сираков привика Костов

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

"Левски" преговаря за Шейтанов

"Левски" преговаря за Шейтанов

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Реклама
Реклама
Реклама