Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16768202 www.bgdnes.bg

Роналдо проверява Ростов на Дон

Бразилецът се притеснява от близостта на войната в Украйна

Нападателят на "Левски" Роналдо иска да види Ростов на Дон, преди да подпише договор с градския футболен клуб. Това потвърди агентът му Жулио Сезар Гранха пред "РБ Спорт". Причината е, че клиентът му иска да се увери, че мястото е безопасно за него и семейството му. Притеснението идва оттам, че в момента Русия е във война с Украйна. Градът не е много далеч от местата, където се водят военните действия, и фронта.

"От "Ростов" ни увериха, че градът е безопасен, и ние им вярваме. Роналдо очаква с нетърпение новото предизвикателство и е уверен във възможностите си. - разкри агентът на бразилеца - Ще посетим Ростов на Дон от 8 до 10 януари, за да инспектираме града и да се уверим, че играчът и семейството му ще бъдат в безопасност."

Реклама

Фланговият нападател успешно премина медицинските прегледи в Турция и днес трансферът му в "Ростов" ще стане факт. Руският клуб в момента е на подготовка в южната ни съседка. Между играча и бъдещия му тим всичко е уточнено. Това се потвърди от агента на Роналдо. Договорът на бразилеца ще бъде за срок от 4 години и половина. Очаква се "Ростов" да плати около 2 милиона евро за услугите му. Част от тази сума ще отиде директно за покриване на данъчните задължения на "Левски".

Роналдо играе за "сините" от лятото на 2022 година. През този сезон има 25 мача във всички турнири, вкара седем гола и направи една асистенция.

Бразилецът е сред основните играчи на "Левски" и е трудно да се намери конкурентен заместник. Ръководството на "сините" вече търси такъв. Треньорът Николай Костов и неговият щаб желаят всичко да бъде уредено преди заминаването на тима за Турция, където ще се проведе зимният му лагер. Той стартира на 14 януари.

Четете още

"Левски" на лов за четири попълнения

"Левски" на лов за четири попълнения

"Левски" спря негативната серия, Рикардиньо се върна към головете

"Левски" спря негативната серия, Рикардиньо се върна към головете

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама