Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16790574 www.bgdnes.bg

ОБРАТ! Кордоба няма да играе в Гърция

Звездата на "Левски" пътувал до южната ни съседка, за да урежда паспорт на детето си

Един от най-конвертируемите футболисти на "Левски" Хосе Кордоба няма да бъде трансфериран в Гърция, каквито информации валят непрестанно от няколко дни. Нито "Панатинайкос", нито "Олимпиакос", с които централният защитник е свързван, на този етап не възнамеряват да изпращат оферта за него към "синия" клуб.

Реклама

Спекулациите за продажба на Кордоба в южната ни съседка се подсилиха, след като той публикува своя снимка от посолството на Панама в Гърция. "България Днес" научи, че всъщност футболистът е бил там по лични дела, а не да си урежда трансфер. Хосе е оправял документи на детето си, което се роди през декември в България. У нас обаче няма посолство на родината му, затова той бил принуден да пътува до Гърция, за да му извади панамски паспорт.

Интерес на "Панатинайкос" към Кордоба през миналата година действително е имало. След това обаче "детелините" са направили треньорска рокада и всичко е секнало. Доказателство за това дойде и вчера, когато ПАО официално привлече нов централен защитник, но не от "Левски", а от "Фенербахче". Това е турският национал Самет Акайдън, който струва 2,8 милиона евро. Кордоба, който играе с левия крак, пък е оценяван на 3,2 млн. евро към момента. "Панатинайкос" е лидер в класирането на гръцката Супер Лига, където ще води ожесточена борба с ПАОК на Кирил Десподов за титлата. "Олимпиакос" пък е на четвъртата позиция.

През тази зима Кордоба бе свързван още с турския "Бешикташ", шотландския "Рейнджърс" и германския "Айнтрахт" (Франкфурт). Според медиите в Панама подобни трансфери на защитника на "Левски" няма да се осъществят.

Случва се! Роналдо подписва с "Ростов"

Крилото на "Левски" Роналдо премина успешно медицинските тестове и подписва договор с руския "Ростов". Това разкри лично агентът на играча - Хулио Сезар Гранха, съобщи руската медия Спорт-Експрес. Самият бразилски футболист е впечатлен от условията и бил ентусиазиран от трансфера.

"Ростов е красив град. Най-много ми харесват клубната инфраструктура, центърът на града, стадионът, страхотни са", коментира Гранха. Очаква се в касата на "Герена" да влязат около 2 милиона евро от тази сделка. 

В същото време "Левски" е напът да продаде и капитана си Андриан Краев. Мениджърът Николай Жейнов потвърди, че се водят финални преговори с турския елитен клуб "Коняспор". Договорът на халфа изтича през лятото и клубът иска да го продаде сега на всяка цена. Все още се търси отбор за друг играч с изтичащ контракт - Жереми Петрис. Интерес към него има от френски тимове.

Четете още

"Левски" на лов за четири попълнения

"Левски" на лов за четири попълнения

2 млн. евро от Кордоба отиват към НАП, "Левски" със сигурност го продава

2 млн. евро от Кордоба отиват към НАП, "Левски" със сигурност го продава

Реклама
Реклама
Реклама