Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16805735 www.bgdnes.bg

Краев и Петрис бавят селекцията в "Левски"

Очаквани проблеми на "Герена"

Заради Жереми Петрис и Андриан Краев входящите трансфери в "Левски" са се забавили, призна треньорът Николай Костов. Заради това ще се действа в движение, поясни още той вчера, когато отборът се събра след ваканцията.

"За нас цел №1 беше да запазим състава си, нямаме възможност да сме активни на пазара. Това ще са играчите, с които ще се разделим", каза още Костов.

Реклама

Досеганият капитан на "Левски" Краев и защитникът Петрис са аут от първия отбор на "сините". Двамата няма да пътуват за лагера в Турция. Те ще останат да се готвят с втория тим, докато ръководството се опитва да ги продаде. Краев и Петрис отказаха да продължат договорите си с клуба, които изтичат в края на сезона. Затова шефовете взеха решение да ги извадят от отбора.

Интерес към Краев има от "Коняспор". Турският тим е изпратил оферта и чака отговора на "Левски". Почти сигурно той ще е положителен, за да могат на "Герена" да получат някаква трансферна сума за халфа. За Петрис на този етап има само запитвания, но "сините" ще направят всичко възможно да го продадат. В противен случай ще го изпуснат без пари след края на сезона.

За разлика от тях, Келиан ван дер Каап поднови договора си с клуба. Нидерландецът се обвърза със "сините" до 2026 година. Настоящият му контракт бе до 30 юни. Вратарят Иван Андонов също преподписа до 2026 година

"Левски" стартира подготовката без нито едно попълнение. Първият нов футболист Фабио Лима трябваше да кацне в София по време на първата тренировка на тима. Той ще мине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще подпише със "сините". Има опит в Серия "Б" и Серия "С" на Бразилия. За последно е играл в ABC, за който има 87 мача. В тях е вкарал 11 гола и е записал 6 асистенции. Лима идва като свободен агент. Той трябва да замени Роналдо, който преминава в "Ростов".

Николай Костов обяви, че целта пред него и отбора през пролетта е да се печели всеки мач и да се атакува място в Лигата на конференциите. "Това, че губим основни футболисти, не е приятно, но целите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели - да сме шампиони, но отстъпихме. Целите са високи, няма как да избегнем напрежението", твърди още наставникът.

Четете още

ОБРАТ! Кордоба няма да играе в Гърция

ОБРАТ! Кордоба няма да играе в Гърция

Роналдо проверява Ростов на Дон

Роналдо проверява Ростов на Дон

Реклама
Реклама
Реклама