Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16825282 www.bgdnes.bg

Сержи Роберто след 1:4 от "Реал" (М): Прецакани сме!

Анчелоти изравни Зидан по трофеи

Капитанът на "Барселона" Сержи Роберто бе изключително гневен след тежката загуба с 1:4 от "Реал" (Мадрид) във финала за Суперкупата на Испания.

"Беше финал срещу вечния съперник и искахме да спечелим. Двата гола до 10-ата минута ни нараниха много. При 2:1 се върнахме, но след дузпата и гола в началото на второто полувреме не можахме да се справим. Прецакани сме!", заяви Роберто.

Реклама

Капитанът на каталунците се надява тежката загуба да не се отрази на бъдещето представяне на отбора.

"Ядосани сме, но в четвъртък има нов мач. Трябва да се поучим от грешките си и тези поражения, но остават още двубои. Вярвам на този отбор", добави Роберто.

Финалът за Суперкупата бе големият мач на Винисиус Жуниор. Бразилецът отбеляза хеттрик. С него стана първият футболист през XXI век с три гола за едно полувреме в Ел Класико. Нападателят се разписа три пъти до 39-ата минута пред погледа на своя идол Кристиано Роналдо, когото изкопира в радостта си.

Последният хеттрик във вратата на "Барселона" отбеляза Карим Бензема миналата година, но не за едно полувреме. За последно това стори Иван Саморано през 1995 г.

Треньорът на "Реал" Карло Анчелоти вече има 11 трофея като наставник на мадридчани, изравнявайки Зинедин Зидан на второто място. Лидер по този показател остава Мигел Муньос с 14 купи.

Италианецът има една титла от Ла Лига, две купи на Испания, две суперкупи на страната, две в Шампионски лига, две суперкупи на Европа и два успеха от Световното клубно първенство. Наскоро той удължи договора си до 2026 година.

"Този успех на "Реал" показва, че сме на висота и след паузата. Но сега е време да сложим трофея във витрината при останалите и да гледаме напред. Беше една специална вечер, но в този клуб има много такива вечери. Това е силата на "Реал". Щастлив съм, но трябва да се борим и за 12-ата", каза Анчелоти.

Четете още

АРАБСКИ НОЩИ: От "Барса" водят и жените в Рияд

АРАБСКИ НОЩИ: От "Барса" водят и жените в Рияд

Банда голи глави: Бръснати кубета командват футбола

Банда голи глави: Бръснати кубета командват футбола

Реклама
Реклама
Реклама