Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16832161 www.bgdnes.bg

ЦСКА пуска национала Иван Турицов на промоция

Продават национала с изтичащ договор за около 500 000 евро

ЦСКА е готов да продаде национала Иван Турицов на промоция. Сериозен интерес към него има от швейцарския втородивизионен "Сион", който е лидер в местната Чалъндж лига и се е устремил към промоция в елита.

Двата клуба вече са влезли в контакт и вероятността за трансфер е голяма. Договорът на Турицов изтича през лятото и това е причината "червените" да намалят цената му. Очаква се при успех в преговорите от "Армията" да приберат около 500 000 евро за защитника. В противен случай националът може да си тръгне като свободен агент през лятото.

Реклама

Авторитетният сайт transfermarkt оценява Турицов на 1,2 млн. евро, но предвид обстоятелствата швейцарците ще могат да го вземат доста по-евтино. Преди време интерес към бранителя имаше и от друг местен отбор - "Лугано".

Евентуален трансфер на Турицов няма да доведе до недоволство сред феновете, както често се случва при продажба на основни играчи през зимата. Голяма част от запалянковците дори се зарадваха от новината. Националът влезе в конфликт с феновете, заради което му бе отнета капитанската лента. През лятото ЦСКА търсеше купувач на защитника, но така и не получи сериозна оферта.

Проблемите за Турицов започнаха в края на миналия сезон, когато защитникът пропусна решаваща дузпа в мача с ЦСКА 1948, която костваше титлата на "червените". Тогава феновете застанаха твърдо зад него и дори скандираха името му, но след загубата от румънския "Сепси" с 0:2 през лятото се стигна до сериозен разрив. След мача Турицов си изпусна нервите и почти скочи на бой на част от запалянковците на "Армията". Защитникът си позволи да използва цинизми и псувни по техен адрес, което вбеси феновете. Турицов бързо осъзна грешката си и се извини в социалните мрежи, но така и не можа отново да спечели любовта на публиката.

В "Сион" защитникът може да се събере с национала Георги Русев, който по-рано този месец бе купен от ЦСКА 1948 за 700 000 евро. Двамата се познават от деца и са добри приятели. Самото желание на Турицов също е да заиграе в чужбина.

Така ЦСКА може да остане само с един българин в титулярния състав в лицето на централния защитник Християн Петров.

Четете още

Ел Маестро укроти съблекалнята на ЦСКА

Ел Маестро укроти съблекалнята на ЦСКА

Турицов изпада в немилост в ЦСКА

Турицов изпада в немилост в ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама