Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16910036 www.bgdnes.bg

Ще спре ли "Тотнъм" носителя на ФА Къп "Манчестър Сити"? advertorial icon

"Тотнъм" срещу "Манчестър Сити" е голямото дерби от четвъртия кръг на турнира за ФА Къп в Англия. Двубоят е насрочен за този петък от 22:00 часа българско време. Може да го наблюдавате пряко в ефира на Диема Спорт 2, а разнообразни възможности за залог и коефициенти ще откриете на сайта efbet.com.

Голямата въпросителна е дали ще се завърне головата машина на "гражданите" Ерлинг Холанд, който вече няколко седмици лекува травма. 23-годишният футболист не е играл от 6 декември, когато "Сити" загуби от "Астън Вила" с 0:1. В последните дни норвежкият нападател вече тренира наравно със своите съотборници и феновете на тима нямат търпение да го видят отново на терена. Независимо дали ще играе или не, неговият тим е фаворит за спечелване на мача. 1.67* е коефициентът на efbet за победа на "Манчестър Сити", който е и актуален носител на трофея. Домакински успех за "Тотнъм" е оценен на 4.60*, а равенство в редовното време се котира на 4.30*.

В състава на домакините също имат повод за позитивизъм. Халфът на "Тотнъм" Джеймс Мадисън тренира пълноценно и има всички шансове да играе срещу шампионите. Той получи контузия в глезена по време на дербито с "Челси" на 6 ноември и оттогава е в лазарета. Преди травмата си Мадисън изигра 12 мача за "шпорите" във всички турнири, в които отбеляза три гола и направи пет асистенции. Мениджърът на "Тотнъм" Ангелос Постекоглу вече заяви, че иска да изгради отбор, способен да печели турнири постоянно. Той е против това тимът да се концентрира единствено върху прекъсването на 16-годишното очакване на спечелването на купа. За последно феновете на "Тотнъм" видяха тимът да вдига трофей през 2008 година в турнира за Купата на Лигата. Тогава в състава бе и бившият български нападател Димитър Бербатов.

Ако считате, че в дербито "Тотнъм - Манчестър Сити" и двата отбора ще отбележат гол, то коефициентът за това е 1.53*. Над 2.5 гола са оценени със ставка 1.50*, докато ъндърът е 2.60*. Може да опитате и специален залог, като това да има червен картон през първото полувреме - 11.00*. Най-вероятно е редовното време на двубоя да завърши 1:1 или 1:2, като ставката за тези резултати е 8.00*, следват 0:2 (9.60*) и 0:1 (10.00*).

Стана ясно, че "Манчестър Сити" обмисля да си върне защитника Педро Поро през лятото. Испанският национал е ключов играч за "Тотнъм" от началото на сезона, след като лондончани го привлякоха от "Спортинг" (Лисабон) за 40 милиона евро. Любопитно е дали Поро ще успее да спре нападателите на "Сити" в петъчния мач. Той бе собственост на "гражданите" в периода между 2019 и 2022 година, но тогава не записа нито един мач за първия тим и сега е готов да се докаже.

Петъчната програма от турнира за ФА Къп предлага още един завързан сблъсък, който предизвиква голям интерес. Набиращият скорост тим на "Челси" приема "Астън Вила" от 21:45 часа. По-рано през седмицата тимът на Маурисио Почетино елиминира "Мидълзбро" след 6:1 и се класира във финала за Купата на Лигата, където ще играе с "Ливърпул". "Сините" от Лондон спечелиха пет от последните си шест мача с внушителната голова разлика 16:4. Сега отново са фаворити с коефициент за победа 2.10*. Равенството е оценено на 3.70*, а успех за "Астън Вила" - 3.30*.

В събота най-интересен е мачът между елитните "Фулъм" и "Нюкасъл" от 21:00 часа. Коефициентите в efbet са: 1 - 3.00*, Х - 3.60*, 2 - 2.25*. В неделя от 16:30 "Ливърпул" приема "Норич" (1 - 1.15*, Х - 8.80*, 2 - 15.00*), а "Манчестър Юнайтед" гостува на "Нюпорт Каунти" (1 - 26.00*, Х - 12.00*, 2 - 1.08*).

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама