Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17147494 www.bgdnes.bg

В "Лудогорец" отварят шампанското

Над 7 млн. евро спечелили "орлите" от УЕФА

В "Лудогорец" побързаха да отворят шампанското и да се радват на краен успех срещу "Сервет". Мачът в Женева в четвъртък завърши при нулево равенство, а реваншът е след седмица в Разград. След това дойде и новината от централата на УЕФА, че клубът е заработил до момента 7 270 300 евро от наградния фонд за участието си в евротурнирите през този сезон. Втори от родните тимове е "Левски" с малко над милион, а двете ЦСКА получават по 450 000 евро.

Това отрежда на родния шампион 62-ро място в класацията по приходи от Европа, а до края на кампанията "Лудогорец" има всички шансове да се изкачи и по-напред, но това зависи от представянето му в Лигата на конференциите. Ако успеят да отстранят швейцарците, ще дръпнат с няколко места напред в класацията по приходи, в които не са включени тези от маркет пул.

Реклама

Наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев бе доволен от резултата при визитата на "Стад дьо Женев". Специалистът смята, че "орлите" са отборът, който ще продължи напред.

"Още преди мача казах, че игрово са пред нас, но резултатът е стратегически. Тук играем два мача, който се играят за резултат. Самите играчи в края се прибраха, защото знаят, че това е добър турнирен резултат. "Сервет" е добър отбор, много компактен. Ние сме отборът, който продължава, и ще се опитаме да вземем необходимия резултат, с който да се класираме. Ще се подобрим и ще ги чакаме в Разград", каза Дерменджиев.

Футболистът Бърнард Текпетей на свой ред се закани: "Това не е краят! Най-важното за нас е да играем като отбор. Щастливи сме, че се прибираме с такъв резултат. Когато дойдат в Разград, ще видят какво ще получат".

Рик Джонатан също е уверен в крайния успех. "Вкъщи ще играем много по-добре - заяви той. - Ще наложим нашия стил на игра. Със сигурност ще победим на реванша в Разград. Важното е да вкараме голове. На правилния път сме. Може да стигнем по-далече.

"Сега имаме мач вкъщи и трябва да го спечелим, защото българското първенство също е много важно. И следваме нашите цели."

Четете още

"Лудогорец" представя Чочев в събота

"Лудогорец" представя Чочев в събота

Ивайло Чочев очакван в "Лудогорец"

Ивайло Чочев очакван в "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама