Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17190409 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" се изстреля на върха в efbet Лига

"Лудогорец" за първи път от началото на сезона излезе на първо място във временното класиране на efbet Лига. Това се случи след ключова победа с 3:1 над пряк конкурент за титлата - "Черно море".

Зимното попълнение Дани Мартин даде аванс за "моряците" на "Хювефарма Арена" в Разград след едва 8 минути игра. "Орлите реагираха като ужилени и направиха пълен обрат с два гола на Руан Секо в 13-ата и 37-ата мин. Бразилецът даде и асистенция за попадението на Якуб Пьотровски 3 минути преди края на първото полувреме. След почивката повече голове не паднаха. "Лудогорец", ЦСКА-София и "Черно море" имат по 45 точки в актива си, но разградчани са с най-добри показатели в преките мачове, а освен това са и с един двубой по-малко.

Реклама

"Искам да благодаря на Господ за двата гола и асистенцията. Тренираме много за този тип мачове. Знаехме, че ще има трудност и какво е качеството на другия отбор. Бяхме много фокусирани. Знаехме колко е важен този мач. Сега сме и лидери. Знаехме колко е важно и успяхме да спечелим. Нашият треньор много добре ни обяснява какво иска да правим. Сега ще си починем и ще мислим за Европа. Много съм щастлив. Надявам се да продължа да вкарвам голове и да станем шампиони", коментира Играч №1 на мача Руан Секо. От своя страна треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев заяви:

"Мачът беше малко нервен и имаше напрежение, но все пак вкарахме три гола. През второто полувреме беше по-спокойно, въпреки че не отбелязахме. Нервността бе, че на всяка цена трябва да се победи. Постигнахме добър успех. Аз гледам нашия отбор и искаме да постигнем това, което сме предначертали. Ивайло Чочев е много опитен играч и няма да му е необходимо много време, за да се адаптира."

Четете още

В "Лудогорец" отварят шампанското

В "Лудогорец" отварят шампанското

"Лудогорец" представя Чочев в събота

"Лудогорец" представя Чочев в събота

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама